4t Molí paperer

Els nens i nenes de 4t hem anat al Moli Paperer de Capellades. Ens han explicat com funciona la fàbrica, des del segle XVIII fins avui en dia. Ens han explicat que un senyor anava per totes les cases a preguntar si els hi sobrava roba vella. Aquesta roba la posaven en una màquina per espolsar-ne la pols i després la tallaven a trossets petits. Després la posaven al podridor amb aigua, i al cap d’un temps l’aixafaven amb una màquina i treien l’aigua que sobrava. Amb aquesta roba feien el paper. Un cop estava més seca, l’estenien en un fil per a que s’assequés del tot.

Després hem fet el taller de fer paper. Amb una plantilla i una filigrana hem creat el nostre paper de color verd, blanc i el gris que era reciclat. Quan hem acabat, hem anat a un parc a dinar i a jugar una estona.

En aquesta excursió hem après com es fa el paper artesanal i ens ho hem passat molt bé. El que més ens ha agradat és fer nosaltres el paper per poder entendre als senyors que treballaven i la feina que feien.


Juliette i Izan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>