Festa final 1r trimestre

Aquesta festa comença a gestar-se a l’estiu, quan algú fa una proposta per la festa de final de trimestre.

Els mestres marxem amb una idea que al sol de la platja anem madurant i quan arriba setembre arribem ja en tenim alguna de pensada. En arribar, de les primeres coses que fem, és treure el tema fins que entre tots lliguem un tema que ens servirà d’eix per treballar.

Sembla que els dies passen, però els mestres hi tenim tots la vista posada, guardem una idea per aquí, una per allà, un treball que podrem aprofitar.

fest2  fest1

El punt culminant és la festa de final de trimestre que es fa el darrer dissabte abans d’iniciar les vacances de Nadal. En aquesta festa, els pares poden passejar-se per les classes on hi ha una exposició d’alguns dels treballs realitzats al llarg del trimestre. Hi ha treballs de cada un dels nens i un munt de treballs cooperatius que aconsegueixen vestir la classe i convertir-la en un escenari diferent al de l’aula de cada dia. El resultat és la col.laboració i el treball d’equip.

En aquesta exposició hi ha una eclosió de color i s’aprecien els diferents treballs manuals que s’han anat fent però, a més, també hi ha el treball del projecte que ha realitzat cada curs i on es poden veure com s’han anat treballant les diferents competències lingüístiques, matemàtiques, digitals,…  És una manera de poder veure el fruit de la  recerca d’informació, de les matemàtiques aplicades… Cada classe és un món però dins un tema comú i general que va des de P-3 fins a final de la primària.

És en el sí d’aquesta festa que s’organitza també les paradetes per Tarija, de les que se’n responsabilitzen els nens de la ESO.

I no podia faltar l’amenització amb danses de cada un dels cursos per tal de poder veure també una part del treball que s’ha dut a terme des del punt de vista musical, així com la cançó general.  Aquesta és el tancament de la festa.  És aquell moment màgic en que tots des dels més grans fins als més xics ens unim amb una sola veu per compartir una mateixa cançó que té un missatge comú que també volem transmetre.

fest4 fest3

11