Jocs de precisió

En aquesta publicació presentaré diferents activitats de precisió; són jocs en els què la concentració és un aspecte fonamental.

Hi ha diferents tipologíes d’activitats;

  • En uns casos les activitats les pots realitzar de manera individual i tu pots posar-te reptes jugant amb puntuació o amb el temps o amb la dificultat.
  • En altres casos necessites de la participació d’una altra persona.
  • En el cas de les activitats que es poden realitzar sols es poden introduir altres persones per incentivar la competició. Ara bé, recordeu que hem de saber competir; a vegades es guanya i a vegades es perd i les emocions que experimentem en aquests moments s’han d’entendre i treballar. Ni el que perd s’ha d’enfadar, ni el que guanya ha de fer enfadar a la resta, però tots els participants hem d’entendre que ha guanyat i que per lo tant estarà content.

A continuación presento tres activitats diferents que es poden realitzar amb materials que teniu per casa:

  • Encistellem i sumem: Aquesta activitat tracta d’encistellar un objecte dins d’un altre i anar sumant els punts que aconseguim. És una activitats que requereix de molta concentració.

Material: xapa, tap d’ampolla, pilota petita de ping pong, pilota petita feta amb paper,… qualsevol material petit.

Gots o recipients per ficar la pilota de diferents mesures.

Situació inicial: Es col·loquen els recipients distribuits de la manera que es pacti: formant un triangle, de manera aleatòria,.. I se li dona una puntuació a cada recipient.

Objectiu de l’activitat: aconseguir el màxim de punts en 10 tirades (es pot modificar segons es consideri però sempre els mateixos llançaments per a tots els participants)

Desenvolupament del joc:

1.Un cop col·locats els recipients es pacta la distància de llançament.                                2.Cada jugador té 10 llançaments.                                                                                            3.Es juga per torns; de manera que tots els participants llencen la primera ronda i apunten els punts que han fet (si han encartat algun llançament)                                                                   4.Tots els participants utilitien la mateixa pilota o objecte.                                                        5.En acabar els llançaments pactats es sumen els punts i qui més punts tingui haurà guanyat.

Aquesta activitat també es pot realitzar de manera individual, agafar-ho com un repte; per exemple intentar fer el màxim de punts en 10 tirades; o veure quants tirades necessites per arribar a 50 punts;… hi ha moltes opcions que pots fer sol, ja que no sempre podem disposar de companys o companyes.

Recordeu la pregunta que he llençat al vídeo: Serà mas fácil o més difícil llençar aixecat? Per què?

  • Xapes: aquesta activitat és un joc tradicional.

Material: xapes o taps d’ampolles (tants com jugadors hi participin) i un camí delimitat previament (La meva recomanació és començar amb camins senzills i cada cop es poden anar complicant fent més canvis de sentit, fent-los més estrets,……)

Situació inicial: Cada participant té una xapa i es col·loca a la línia de sortida.

Objectiu de l’activitat: arribar al final del camí el primer sense sortir dels limits. En el cas que juguis sol l’objectiu pot ser fer el camí en el mínim de temps possible ; anar complicant el camí; o disminuir els llençaments que fas per superar-lo.

Desenvolupament del joc:

1.Cada jugador pot donar un cop amb els dits a la seva xapa en el seu torn.                            2.Si surts del camí has de tornar a l’inici.                                                                                      3.Pots xocar la teve xapa amb la dels altres participants, i si aquesta surt del camí ha de tornar a començar.                                                                                                                        4. Guanya qui primer arriba al final del camí marcat.

Abans de començar a jugar és important realitzar una activitat per controlar la nostra tirada. Col·locar un objecte, fer una línia,…. i amb la xapa intentar apropar-te al màxim amb una tirada. Aquesta activitat es por fer tant individual com amb més participants i és important que la feu abens de començar amb els caminets, ja que així practiqueu una miqueta el llençament.

 

  • Futbol xapes: jugar a fútbol utilizan les tapes o taps d’ampolla de jugadors i pilota.

Material: 23 xapes (11 d’un color, 11 d’un altre color i una que farà la funció de pilota o es pot utilizer una piloteta de paper; també es pot fer amb menys xapes però sempre s’han de tenir el matis número pels dos participants i una que faci de pilota).

Guix i dues caixes petites de sabates; el camp es pot delimitar segons els recursos de cadascú.

Poden decorar les postres capes com volgueu.

Un cronòmetre per controlar el temps del partit (a pactar entre els jugadors: 10 min)

Nombre de participants: dos

Situació inicial: Es delimita un camp rectangular. Dins s’hi marquen tres línies paral·leles (una en el centre del camp i les altres a una 50 cm de la línia de fons, per a delimitar l’àrea)

Objectiu: marcar el màxim de gols dins del temps establert.

Desenvolupament del joc:

  1. Es tracta de fer un partit de futbol, on les xapes són els jugadors.
  2. Cada jugador disposa d’11 jugadors. A l’iniar el joc els pot repartir com vol. Un serà el porter.
  3. Cada participant disposa d’un toc de dits per a moure una de les seves xapes o per xutar la xapa-pilota amb una de les seves xapes.
  4. Els i les jugadores només poden xutar quan la pilota està a dins de l’àrea de l’equip contrari i sempre s’ha d’avisar abans de xutar a gol. El porter té dret a col·locar-se per mirar de parar la pilota. Si es marca sense haver avisat el gol queda anul·lat i la pilota canvia de possessió.
  5. Mentre un jugador/a toca la pilota té dret a seguir tirant.
  6. Si es toca a un adversari abans de tocar la pilota, es considera falta. En aquest cas es perd la possessió de la tirada i l’advrsari té dos torns.
  7. Quan hi ha una falta els i les jugadores poden moure les seves fitxes, sense necessitat de fer-les lliscar.
  8. Sila pilota surt fora dels límits després de ser xutada es fora. La fora la treu des d’on ha sortit el jugador/a que no l’ha tirada.
  9. Guanya aquell que marca més gols després que s’esgoti el temps de joc.

Després d’haver treballar al llarg de la setmana amb apuestes activitats de precissió . Ara, vosaltres heu de mostrar què heu fet:

Opció 1: crear un repte nos que es puguin fer en un espai reduït amb material casolà.

Opció 2: presentar alguna de les activitats personalitzades : per exemple:

  • Futbol xapes amb les vostres decoracions i els vostres equips.
  • Xapes amb circuits propis, i/o nova normativa.
  • Encistellar: diferents planejaments de l’activitat d’encistellar i sumar;  que la suma hagi de ser mental i si t’equivoques enlloc de sumar et treuen un punt,…

Si voleu compartir algun moment de joc  a través de les xarxes socials RECORDEU escriture els hashtags: #jomargallodesdecasa #jocsdeprecisió

Si voleu enviar correu electrònic RECORDEU enviar-ho al correu electrònic d’aula amb l’assumpte: “Educació Física. Jocs de precisió”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>