La xiqueta i la dona en la ciència

L’alumnat de l’optativa Filosofia de 4t d’ESO ha treballat els estereotips i els rols de gènere, per tal de visibilitzar el paper de la dona que ha estat ignorada al llarg de la història a fi de commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

A l’antiguitat, les dones no tenien accés a l’educació, algunes s’havien de disfressar d’home, com Agnòdice d’Atenes, la primera ginecòloga. Tots coneixem el teorema de Pitàgores, però sabeu qui fou Theano de Crotona?, la seua esposa! També va ser una gran matemàtica, com Hypàtia d’Alexandria, entre d’altres o Maria la Jueva, inventora del Bany Maria i estudiosa de l’alquímia.

Altres dones que hem estudiat han estat Hildegarda de Bingen, científica, escriptora, música, pensadora protofeminista del segle XI, i Trotula de Salern que escriu el tractat Passionibus Mulierum Curandorum (Tractat de les malalties de les dones).

Més recents, al segle XVII Margaret Cavendish va ser una notable científica, filòsofa i escriptora anglesa; Émilie du Châtelet fou una matemàtica, física i escriptora francesa del segle XVIII, coetània de Maria Gaetana Agnesi, matemàtica italiana i tantes altres que podríem afegir.

Com podem comprovar, les dones també poden destacar en qualsevol tipus d’estudis, només cal educar en igualtat d’oportunitats. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>