H@rt

 H@rt

En aquest curs escolar i seguint en la tècnica de trencadís s’està treballant amb 3 subgrups de 4 alumnes cada grup  per dur endavant un projecte que vol reflectir l’estètica i la bellesa de l’art. Al mateix temps la resta de grups treballen a l’aula  el disseny de la part de dalt de les columnes. 

Opinions sobre la tècnica del trencadís per part de l’alumnat:

“…Durant aquests mesos de curs 2019/20 d’ esforç i treball estem treballant en equip, trencar les rajoles i fer trencadís”

“…A tots en agrada aquesta activitat perquè et distreus, ens movem ,fem activitats  diferents, treballem ordenadament i perquè millorem la decoració de l ‘institut i també que cada dia ens està agradant més”.

“…La veritat és que hem après moltes coses que abans no sabíem: trencadís, fer pasta…”

“…Lo que canviar seria  anar més al taller. “

“…treballem de manera autònoma”.

“…està molt bé  fer grups perquè així tothom fa de tot i diferent.”

El trencadís, marca de Gaudí

Antoni Gaudí va ser un revolucionari del seu temps i ben aviat es va convertir en un dels principals exponents de l’arquitectura modernista catalana. 

En els seus projectes, feia ús de colors brillants i duradors en superfícies ondulants que capturaven aquesta brillantor i n’augmentaven els efectes plàstics. Per aconseguir aquestes condicions feia servir ceràmica,

El trencadís va ser la solució que li permetia usar aquest material de forma flexible en tota mena de construcció, fins i tot en les de formes arrodonides.

Aquesta tècnica, a més, li possibilitava el reciclatge i la reutilització de materials diversos. 

Antoni Gaudí va ser un pioner a l’hora de ser respectuós amb el medi ambient. 

En els seus trencadissos, Gaudí escollia colors alegres i definits per tal de donar llum, dinamisme i energia a la seva obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>