Dia Mundial del Teatre

Per tal de sumar-se a la commemoració del Dia Mundial del Teatre i agrair a tots els artistes i tècnics de la dramatúrgia el seu esforç per fer de la literatura un espectacle cultural de primer ordre, al compte de Twitter del centre hem obert un fil on es repassa gran part de l’activitat relacionada amb el gènere dramàtic que hem contemplat dins les programacions de les diferents matèries durant aquest curs que se’ns ha truncat.

I, ara, us el portem aquí:

  • Amb el Departament d’Anglès, vam assistir al Teatre Municipal de Lloret de Mar per a veure la representació de The Inspector a càrrec de la LOOK OUT! Theatre Company
  • Amb el Departament de Música, vam anar al gran teatre del Liceu de Barcelona per a assistir a la representació de La clemenza di Tito, de Wolfgang Amadeus Mozart.
  • Amb el Departament de Música també, vam formar part de la representació de la cantata per la PAU Galileu Galilei. Fe, raó, ciència, d’UAP Girona
  • Amb els Departaments de Català, Castellà i Música, vam anar al teatre Poliorama de Barcelona per a assistir a la representació de Maremar a càrrec de la companyia Dagoll Dagom.
  • Al llarg del curs, el Departament de Català oferta als alumnes de 1r d’ESO una matèria optativa quadrimestral amb la qual desenvolupar l’art dramàtic. Enguany, per exemple, amb l’obra La Torre de Babel, d’Adelaida Frías.
  • Els alumnes de 2n de batxillerat han treballat aquest any Luces de bohemia, de Ramón María del Valle-Inclán, dins la programació del Departament de Castellà, i Terra baixa, d’Àngel Guimerà, dins la programació del Departament de Català.
  • Des de les matèries del Departament de Clàssiques, molt especialment a llatí i grec de 1r i 2n de batxillerat i, aquest curs, a l’optativa de 4t d’ESO, hem introduït i analitzat el teatre des dels seus inicis.
  • Aquests dies de confinament i celebrant el Dia Mundial del Teatre, el Departament de Socials aprofita l’experiència d’una obra d’actualitat com Maremar per a descobrir el món des del món digital. Els alumnes han començat aprenent a situar els escenaris de l’obra creant un MyMaps de Google. El projecte, titulat NOS-ALTRES, se centra a descobrir l’alteritat a partir de diferents conflictes del s. XX i XXI, sovint lligats entre Europa i l’Orient Pròxim, com el genocidi armeni, la creació d’Israel o la crisi dels refugiats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>