Cinc daiquiris de concurs

L’Arnau Moreno i en Dimitri Bituev van ser els guanyadors del 1r Concurs de Maridatge del Daiquiri. El còctel que van presentar, a part dels ingredients canònics del Daiquiri núm. 4 (rom blanc, suc de llima, sucre i marrasquí) es caracteritzava pel “dash” d’angostura, el falernum i el cardamom infusionat amb rom blanc. El maridatge es feia amb una barqueta de tonyina que navegava conjuntament amb la barqueta de llima i menta que decorava el còctel. Tot, a partir d’un bon treball en equip i una bona execució!

El Jonathan López i l’Artur Ospina van participar en el concurs amb una proposta interessant. El còctel afegia sobre el rom blanc, el suc de llima, el sucre i el marrasquí Luxardo, tres ingredients extres: rom negre Brutal, Luxardo Bitter i Monin Watermelon. El maridatge que van proposar aquests concursants consistia en una tapa de formatge de cabra amb fruits secs i fruites del bosc deshidratades, un conjunt harmoniós d’ingredients que feia coincidir les fruites del bosc tant al daiquiri com a la tapa.

El xarop de menta, el limoncello i la llet de coco van ser els ingredients afegits a la base de daiquiri que va preparar en el concurs en Joseph Andrade, qui buscava un punt cítric i refrescant al còctel que aconseguís un maridatge perfecte amb el sashimi de salmó amb cítrics i vinagreta que elaborava el seu company de concurs, Jordi Peña. La concentració i sintonia de l’equip van ser claus per a la presentació de la seva proposta.

L’elaboració d’un daiquiri com el que van presentar en Sava Kalinov i en Felipe Míguez és ideal de cara al bon temps. La seva aportació al concurs va ser molt refrescant i natural, ja que el còctel portava suc de taronja natural, Mango Monin i Spicy Monin. L’acompanyament s’anomenava La Brava i estava format per unes patates amb carxofes i salsa brava.

El còctel que van presentar l’Ekjoot Mahlí i el David González es caracteritzava per la sensació refrescant i dolça que li atorgaven els ingredients afegits: licor de violeta, cava i cirera. En aquest cas, el maridatge va sorprendre positivament al jurat, ja que el còctel s’acompanyava amb un pastís de formatge amb fruits vermells, única proposta de maridatge amb postres que va haver-hi al concurs. Una proposta arriscada, però molt encertada, tal com va exposar el mateix jurat en el moment de la demostració.

La història del daiquiri forma part de la història de Lloret de Mar i viceversa. Ara, Amargura Cultura, l’Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar i l’Ajuntament de la nostra vila, a través del Concurs de Maridatge del Daiquiri asseguren que la història es projecti del passat cap al futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>