Enginyers d’astronaus per un dia

Durant aquesta setmana, els i les alumnes de 1r d’ESO s’han convertit en enginyers d’astronaus; han après quines són les propietats idònies dels materials que componen les diferents parts d’una astronau i, seguint el mètode científic, han determinat les propietats d’una sèrie de materials i han escollit quins serien els més adients per construir astronaus. L’alumnat ha investigat un problema real i ha extret conclusions basades en els seus resultats experimentals. Aquesta activitat STEAM s’ha realitzat de manera conjunta entre les matèries de Tecnologia i Biologia i Geologia.

Tot ha començat amb un repte… Un enginyer de l’Agència Espacial Europea (ESA) ha demanat als i a les nostres alumnes que els ajudin a escollir els millors materials per construir el mòdul de servei de l’astronau Orió. Aquesta nau enviarà humans a distàncies mai abans assolides. Per completar la missió, hem tingut en préstec un kit de materials d’astronaus de l’ESA. El kit consta de nou materials diferents i diversos accessoris per poder investigar les propietats dels materials de forma experimental. L’alumnat ha examinat els materials, n’ha calculat la densitat, ha muntat un circuit elèctric per determinar si condueixen l’electricitat, ha utilitzat paper termocromàtic per investigar si són bons conductors de la calor, ha comprovat si són magnètics i també ha testat la resistència a impactes de cada material, amb l’ajuda d’una rampa especial. Amb els resultats a la mà, els joves enginyers han escollit quins dels materials subministrats són els més indicats per construir el mòdul de servei d’Orió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>