En marxa el projecte “Un pati per a tothom”

Dintre de les iniciatives per dinamitzar les hores d’esbarjo (com la lliga del pati i altres jocs) i fer del nostre institut un lloc agradable per estudiar, continuem aquest curs el projecte “Un pati per a tothom”, que es va iniciar el curs passat.

L’objectiu és tenir el pati ben net, ja que és l’aula d’educació Física, on hi fem les classes. També és l’espai on tots els alumnes hi passem les estones d’esbarjo (hi ha pistes poliesportives on s’hi pot jugar a futbol, bàsquet, ping pong, etc., i hi ha bancs, papereres, espais enjardinats, per seure, xerrar, riure,…). També és l’espai per on passen totes les persones que venen a l’institut, ja que per accedir a l’edifici s’ha de passar pel pati. Per això, necessitem que sigui un espai agradable, saludable i net.

El projecte “Un pati per a tothom” parcel·la el pati en 14 zones, que corresponen als grups d’ESO que actualment hi ha al centre. Per tant cada classe tindrà assignada una zona que haurà de vigilar perquè estigui neta i ben conservada. Cada setmana hi haurà dos responsables per classe, que 5 minuts abans d’entrar del pati passaran per la seva zona a vigilar que estigui neta. Si no ho està, caldrà netejar el que estigui brut. I al final del segon pati posarem l’etiqueta depenent de com hem trobat el pati: Verda (net), Taronja (mig mig) o Vermella (brut).

Cada dia hi haurà un professor/a que controlarà que totes les zones estiguin en perfecte estat, i amonestarà als cursos que no tinguin net la seva zona. En el cas que una zona no estigui correcte tot el grup sortirà a netejar-la. Fer-ho bé tindrà premi perquè cada trimestre hi haurà un esmorzar pels dos grups que ho hagin fet millor.

Si aconseguim tenir el pati en bones condicions, a final de curs es valorarà l’esforç de tots els alumnes donant la possibilitat d’ampliar els equipaments del pati amb les vostres propostes. Es podran proposar 2 equipaments: un pels alumnes de 1r i 2n d’ESO i l’altre els alumnes de 3r i 4t d’ESO.