CFGS | DIRECCIÓ DE SERVEIS EN RESTAURACIÓ
HTE0 |
(2000 hores
2 cursos acadèmics) |
|
Família Professional | HOTELERIA I TURISME | ||
Competència General |
|||
La competència general d’aquest títol consisteix a dirigir i organitzar la producció i el servei d’aliments i begudes en restauració, determinant ofertes i recursos, controlant les activitats pròpies de l’aprovisionament, complint els objectius econòmics, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental. |
|||
Mòduls Professionals | |||
Control de proveïment de matèries primeres | 66 hores | ||
Processos de servei en bar-cafeteria | 165 hores | ||
Processos de servei en restaurant | 198 hores | ||
Sumilleria | 99 hores | ||
Planificació de serveis i esdeveniments en restauració | 99 hores | ||
Gestió de la qualitat i de la seguretat e higiene alimentària | 66 hores | ||
Gastronomia i nutrició | 66 hores | ||
Gestió administrativa i comercial en restauració | 99 hores | ||
Recursos humans i direcció d’equips en restauració | 66 hores | ||
Anglès | 132 hores | ||
Segona llengua estrangera: francès | 132 hores | ||
Formació i orientació laboral | 66 hores | ||
Empresa i iniciativa emprenedora | 66 hores | ||
Projecte de direcció de serveis | 264 hores | ||
Formació en centres de treball |
416 hores |
||
Camp professional | |||
Aquest professional exerceix l’activitat tant en grans com en mitjanes i petites empreses de restauració del sector públic o privat. En aquest cas, realitza les seves funcions sota la dependència de la direcció o gerència de restaurant, o superior jeràrquic equivalent. També poden desenvolupar l’activitat professional en l’àmbit del comerç de vins i d’altres begudes, ja sigui en la venda directa, la distribució o l’assessoria. |
|||
Principals ocupacions i llocs de treball | |||
Personal director d’aliments i begudes. | Personal supervisor de restauració moderna. | ||
Cap de sala. | Maître. | ||
Cap de banquets. | Personal encarregat de bar-cafeteria. | ||
Sommelier. | Cap d’operacions de càtering. | ||
Personal encarregat d’economat i celler. | Responsable de compra de begudes. |