IFE: Auxiliar en Serveis de Restauració i Elaboració d’Àpats

Auxiliar en serveis de restauració i elaboració d’àpats IFE (3.360 hores – 4 cursos acadèmics)

Descripció

Aquests estudis desenvolupen competències per fer tasques auxiliars en els processos bàsics de producció culinària, preparació d’aliments i begudes, amb assistència en els processos de servei i d’atenció al client en els serveis de restauració, de preparació de comandes i de venda de productes, tenint en compte les normes de prevenció de riscos laborals i la protecció mediambiental corresponents, així com competències de comunicació, autonomia personal i participació en activitats comunitàries.

La durada és de 3.360 hores, que es distribueixen en quatre cursos acadèmics. El darrer curs inclou la Formació en Centres de Treball.

Accés

Poden accedir als itineraris els joves amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada que tenen com a mínim 16 anys d’edat i com a  màxim 20, l’any natural d’inici de l’itinerari i preferentment que no hagin obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria.

Mòduls Professionals Comuns

  • Vida Saludable i Cura d’un Mateix (210 hores)
  • Comunicació i Relacions Interpersonals (210 hores)
  • Viure en Entorns Propers (175 hores)
  • Ús d’Establiments i Serveis (140 hores)
  • Organització Personal (175 hores)
  • Activitats Comunitàries (140 hores)
  • Participació Ciutadana (140 hores)
  • Iniciació a l’Activitat Laboral (385 hores)
  • Organització de les Empreses (105 hores)
  • Món Laboral (105 hores)
  • Desenvolupament en el Lloc de Treball (140 hores)
  • Tutoria (70 hores per curs)

Mòduls Professionals Específics

  • Processos Bàsics de Producció Culinària (245 hores)
  • Processos Bàsics de Preparació d’Aliments i Begudes (140 hores)
  • Tècniques Elementals de Servei (245 hores)
  • Preparació de Comandes i Venda de Productes (140 hores)
  • Formació en Centres de Treball (385 hores)

Perfil Professional

La superació de l’itinerari comporta l’obtenció de:

  • El certificat acadèmic i professional amb la qualificació final obtinguda i l’acreditació de les competències professionals assolides.