Forneria, Pastisseria i Confiteria |
CFGM IA60 |
(2000 hores 2 cursos acadèmics) |
|
FAMÍLIA PROFESSIONAL |
Indústries Alimentàries |
||
Competència General |
|||
La competència general d’aquest títol consisteix en elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips i aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals. |
|||
Mòduls Professionals | |||
Elaboracions en forneria-brioixeria. | 198 hores | ||
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria. | 165 hores | ||
Elaboracions de confiteria i altres especialitats. | 165 hores | ||
Postres en restauració. | 99 hores | ||
Productes d’obrador. | 165 hores | ||
Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària. | 66 hores | ||
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments. | 66 hores | ||
Presentació i venda de productes de forneria i pastisseria. | 66 hores | ||
Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria. | 99 hores | ||
Formació i Orientació Laboral. | 66 hores | ||
Empresa i iniciativa emprenedora. | 66 hores | ||
Anglès tècnic | 99 hores | ||
Síntesi | 264 hores | ||
Formació en centres de treball. | 416 hores | ||
Camp professional | |||
Aquest professional exercirà l’activitat principalment en obradors artesanals o semiindustrials que elaboren productes de forneria, pastisseria i confiteria; així com en el sector de l’hostaleria, subsector de la restauració i com a elaborador per compte propi o aliè. També exerceix la seva activitat en el sector del comerç de l’alimentació, en aquells establiments que elaboren i venen productes de forneria,pastisseria i rebosteria. |
|||
Principals ocupacions i llocs de treball | |||
Personal forner. | Personal elaborador de brioixeria. | ||
Personal elaborador de masses i bases de pizza. | Personal pastisser. | ||
Personal elaborador i decorador de pastissos. | Personal confiter. | ||
Personal reboster. | Torronaires. | ||
Personal elaborador de caramels i dolços. | Personal elaborador de productes de cacau i xocolata. | ||
Personal xurrer. | Personal elaborador de galetes. | ||
Personal elaborador de postres en la restauració |