De l’hort al plat

Hola a tothom!

El dilluns 16 de gener vam assistir a una sortida al Centre Palmira Domènech de la nostra ciutat. Aquesta s’anomena “De l’hort al plat” i està centrada en aprendre a distingir els aliments realment saludables, tant per a nosaltres, com pel planeta.

Durant aquest matí vam realitzar dues activitats: una consistia en realitzar una mena de “Break Out” en el qual, per grups se’ns assignaven uns reptes i amb l’ajut d’unes lupes havíem de buscar diferents elements a un supermercat; alguns havien de buscar aliments procedents de fora d’Espanya, altres aliments alts en sucre i sal, i altres, aliments de temporada. Després, els hem posat en comú i hem après moltes coses, com per exemple, a valorar el menjar km0, a aprofitar els elements de temporada i hem entès que tot i que hi ha productes sans que venen de molt lluny, no val la pena transportar-los fins aquí, ja que generem un alt grau de contaminació.

L’altra activitat consistia en realitzar una recepta de cuina amb aliments saludables; com la farina integral, la poma, panses…Ens hem posat els barrets de xefs, hem seguit pas a pas i hem posat els nostres “creps” al forn i…han quedat boníssimes i molt sanes!

Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses útils per a convertir-nos en futurs ciutadans que tenen en compte la seva salut i la del planeta Terra.

Aquí us deixem algunes fotografies del dia. Esperem que us agradin.

La classe Xaorvital

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>