Hola a tothom!
El dilluns 16 de gener vam assistir a una sortida al Centre Palmira Domènech de la nostra ciutat. Aquesta s’anomena “De l’hort al plat” i està centrada en aprendre a distingir els aliments realment saludables, tant per a nosaltres, com pel planeta.
Durant aquest matí vam realitzar dues activitats: una consistia en realitzar una mena de “Break Out” en el qual, per grups se’ns assignaven uns reptes i amb l’ajut d’unes lupes havíem de buscar diferents elements a un supermercat; alguns havien de buscar aliments procedents de fora d’Espanya, altres aliments alts en sucre i sal, i altres, aliments de temporada. Després, els hem posat en comú i hem après moltes coses, com per exemple, a valorar el menjar km0, a aprofitar els elements de temporada i hem entès que tot i que hi ha productes sans que venen de molt lluny, no val la pena transportar-los fins aquí, ja que generem un alt grau de contaminació.
L’altra activitat consistia en realitzar una recepta de cuina amb aliments saludables; com la farina integral, la poma, panses…Ens hem posat els barrets de xefs, hem seguit pas a pas i hem posat els nostres “creps” al forn i…han quedat boníssimes i molt sanes!
Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses útils per a convertir-nos en futurs ciutadans que tenen en compte la seva salut i la del planeta Terra.
Aquí us deixem algunes fotografies del dia. Esperem que us agradin.
La classe Xaorvital