Projecte SI ( Salut integral )

Aquest programa de Salut Integral  té l’objectiu  de  demostrar que l’adquisició d’hàbits saludables des de la infància redueix els riscs de patir malalties cardiovasculars i millora la qualitat de vida en l’edat adulta.

El principal factor de risc cardiovascular, tant en adults com en edat infantil, és l’obesitat juntament amb els factors associats com la diabetis i la hipertensió, fruit d’una alimentació inadequada d’uns nivells baixos d’activitat física. A més, altres factors de risc de les malalties cardiovasculars, típicament estudiats en poblacions adultes, també comencen a estar presents en la població infantil espanyola.

El Programa SI! vol promoure la salut cardiovascular amb l’objectiu d’ensenyar a mantenir hàbits de vida adequats i durant tota la vida.

La investigació en salut pública ha assenyalat que les iniciatives de promoció de la salut han de començar en la infància per aconseguir un canvi de comportament durador i eficaç i que les intervencions escolars són les més efectives.

Per aquest motiu, a l’escola treballem aquest projecte des de P-3 fins a P-5. A partir de diverses unitats didàctiques per promoure el coneixement del cos, l’activitat física i l’alimentació saludable i tot utilitzant diverses estratègies i recursos. Aprenem uns bons hàbits juntament amb la família, on també hi juga un paper molt important.