ESPAI INTERPRETEM (CI): REPRESENTEM CONTES TRADICIONALS

El primer dia ens hem de posar d’acord on passarà la historia i quins personatges hi sortiran . Després entre tots ens pensem què anirà passant i com acabarà. A continuació ens  repartim els personatges i comencem a assajar  i pensem com anirem vestits.

El segon dia , fem un altre assaig , ens vestim  i maquillem  i fem la interpretació.

Aquest dia convidem a un grup que ens vingui a veure.

És molt important el treball cooperatiu  d’arribar a acord, així com el treball d’expressió oral  i  d’interpretació.

 

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS 16-24 NOV.19

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’ Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’ Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Des de l’escola hem volgut donar vida a l’arbre que decora el vestíbul fent propostes i accions per reduir. Aquest n’és el resultat. Esperem que us agradi!

SHOOLS ON AIR (6È)

El passat dimecres 27 de novembre, un grup d’alumnes de sisè ( la Nora, l’Àlex, la Lucia, el Joel, la Berta, l’Hugo i l’Aina ), van anar a la Ràdio d’Esparreguera a gravar un text en anglès sobre “Austràlia”.

Aquesta activitat forma part del projecte “Schools on air”, en el qual hi participen totes les escoles de Primària i els instituts, d’Esparreguera i Collbató, i que té com a objectiu potenciar la comunicació oral en anglès.

És una activitat que va dirigida, especialment, als alumnes de Cicle Superior i als de primer cicle de Secundària.

Després d’escoltar el text, els alumnes podran fer diverses activitats.

Si voleu escoltar la gravació, l’emissió serà el dijous 19 de desembre cap a les 12h del migdia.

BYE!!

RECICLEM AMB ELS MONSTRES NYAM-NYAM

EL DIMARTS 3 DE NOVEMBRE, A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA, VAM FER UNA ACTIVITAT DE DINAMITZACIÓ LECTORA AMB LA LOURDES. VAM ESCOLTAR EL CONTE:  EL PLANETA RECICLAT I ELS MONSTRES NYAM-NYAM.

ELS MONSTRES ENS VAM DEIXAR FOTOS SOBRE RESIDUS I VAM HAVER DE PENSAR EN QUIN CONTENIDOR S’HAVIA DE POSAR PER PODER RECICLAR.

 

 

DECOREM UN ARBRE DE NADAL (GRUP AMICS P4,1R,3R)

Les classes de P4, 1r i 3r aquest dimecres 4 de desembre vam fer una activitat nadalenca. Vam construir en petit grups i ajudant-nos uns als altres, uns arbres de Nadal de paper. Va ser una tarda molt tranquil·la i agradable. A continuació us mostrem algunes imatges.

JA HA ARRIBAT L’ÚLTIM DIA DE PISCINA!

Els nens i nenes de cicle inicial ja han acabat les sessions de piscina. S’ho han passat molt rebé i han experimentat sensacions dins d’un altre medi que no és el terrestre. EL MEDI AQÜÀTIC!

Han estat capaços d’organitzar-se la roba i han progressat molt en l’autonomia personal i els hàbits saludables (higiene).

També, gràcies als cursets, han pogut desplaçar-se per l’aigua com veritables peixets.

CELEBREM SANTA CECÍLIA_EDUCACIÓ INFANTIL

Aquests curs hem celebrat el día de Santa Cecília (patrona dels músics) amb l’associació “Inuwali Ki Fany“, on hem tingut contacte amb la cultura tradicional d’un altre continent, l’Àfrica. Hem sentit i descobert cançons i instruments nous, propis d’aquesta cultura.

Hem pogut acompanyat la música tocant diferents ritmes amb el Djembé. I hem ballat passos de la dansa Malinké, de l’oest de l’Àfrica.

Al final ens hem relaxat amb la música suau i dolça del Kamele Ngoni i el Balafón.

Ens ho hem passat molt bé i hem après molt. Una música que ens acosta al nostre projecte solidari de “Suyana” a la ciutat de Bettenty , Senegal.

Gràcies  per fer-nos gaudir tant amb la música africana!

 

ESPAI AULA FOSCA

Un dels espais que treballen a cicle mitjà els nens i nenes de l’escola és l’aula fosca. La foscor és la protagonista d’aquest espai. Els alumnes experimenten amb la llum i la foscor amb un retroprojector, taules de llum de colors, lots… S’organitzen en tres grups i s’inventen una història a partir de diferents materials. Després, la representen a la resta de companys/es i en fan una valoració.

A més, gaudeixen amb objectes i materials fosforescents. Poden crear, comparar i pintar… gràcies a la llum negra.

L’espai “Aula fosca” és un espai de bastant relax on es crea un món màgic que ens fa gaudir de la foscor.

LA PATRULLA DE RECICLATGE A LA BIBLIOTECA

Els nens i nenes de la classe de 1r hem  anat a la Biblioteca l’Ateneu i hem après moltes coses de com està organitzada la sala infantil.

Sabíeu que podem agafar molts llibres, pel·lícules i música en préstec i portar-ho uns quants dies a casa? Però això sí, cal que tinguem el carnet.

I vosaltres, encara no teniu el carnet de la biblioteca?

Celebrem Santa Cecília a Educació Primària

Aquests curs hem celebrat el día de Santa Cecília (patrona dels músics) gaudint de la dansa Malinké, de l’oest de l’Àfrica. Hem ballat per cicles (inicial, mitjà i superior) una coreografia amb varietat de passos i ritmes tradicionals. Finalment, ens hem estirat i relaxat acompanyats de la música suau i dolça que ens ha agradat molt.

Aquestes músiques han estat interpretades per dos músics que tocaven diferents instruments africans: Balafón, Kamele Ngoni, Djembé, Dundunbà, Sangbang, Kenkenie i Cascanyets. Una música que ens acosta al nostre projecte solidari de “Suyana” a la ciutat de Bettenty , Senegal.

Gràcies “Inuwali Ki Fany“ per fer-nos gaudir tant amb la música africana!

LES CISTELLES DE RECICLATGE 1R

La patrulla del reciclatge hem anat a repartir a totes les classes  les cistelles de reciclatge que ens ha regalat la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament.

Ens hem organitzat per grups i hem preparat tot el que havíem d’explicar als nens , nenes i mestres de P3 a 6è.

Hem passat molta vergonya, però ens ho hem passat molt bé ajudant a millorar el reciclatge de l’escola!

 

 

 

CELEBREM LA CASTANYADA P4

EL DIJOUS 31 D’OCTUBRE VAM CELEBRAR LA FESTA DE LA CASTANYADA. AL MATÍ VAM ESTAR AL PARC DE LA VILA AMB ELS NOSTRES GRUPS D’AMICS/AMIGUES DE PRIMER I TERCER. I A LA TARDA ELS CASTANYERS/ES DE SISÈ ENS VAN ENSENYAR UNES DANSES A LA CLASSE I VAM ANAR AL GIMNÀS A MENJAR CASTANYES.

ENS VAM DIVERTIR MOLT!

SHARING TO LEARN  19-20     Nivell: 4t

La Paula Borràs i l’Angelina Amaya,  alumnes de 4t ESO de l’IES El Castell, juntament amb la Nayara Sánchez de 4t ESO de l’IES El Cairat, són les “language assistants” que venen a la nostra escola els dimecres a la tarda, per ajudar als alumnes de 4t en l’aprenentatge de la llengua anglesa.

Les language assistants treballen en grups petits, de 4 o 5 alumnes.

Activitats que es realitzen:

-Converses

-Representació d’una història en petit grup.

-Construcció de frases fent ús del vocabulari nou.

-Jocs de taula

-Comprensions lectores

-Expressions escrites

-…

Des de l’escola, agraïm sincerament la seva col·laboració.

TALLER AFA DE LA CASTANYADA

El passat dijous 31 d’octubre, els nens i nenes de l’escola, juntament amb les seves famílies, van poder gaudir d’un taller sobre la castanyada que va organitzar l’AFA de l’escola.

El taller consistia en elaborar clauers amb elements de la tardor. Tots junts, ens ho vam passar molt bé.

ELS ANTIPLÀSTICS A LA BIBLIOTECA

El passat 7 de novembre, la classe dels Antiplàstics vam anar a visitar la biblioteca. El Dani ens va explicar com funciona el servei de préstec i dins el nostre espai vam fer una activitat on vam aprendre a ordenar els llibres.

Sort que sabem ja l’abecedari!

També vam tenir una estona lliure per gaudir de la lectura.

ENS VISITA LA CASTANYERA (P4)

El passat dimecres 30 d’octubre vam rebre la visita de la Castanyera al pati de l’escola. Ens va portar les castanyes a l’escola per poder celebrar la festa de la Castanyada. Com li vam cantar la seva cançó i estava molt contenta de tornar amb nosaltres ens va regalar un conte per a la classe dels superverds.