Serveis en Restauració |
CFGM HT30 |
(2000 hores 2 cursos acadèmics) |
|
FAMÍLIA PROFESSIONAL |
Hoteleria i turisme |
||
Competència General |
|||
La competència general d’aquest títol consisteix a realitzar les activitats de preparació, presentació i servei d’aliments i begudes, així com les d’atenció als clients en l’àmbit de la restauració, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental. |
|||
Mòduls Professionals | |||
Ofertes gastronòmiques | 66 hores | ||
Operacions bàsiques al bar-cafeteria | 165 hores | ||
Operacions bàsiques al restaurant | 198 hores | ||
Serveis al bar-cafeteria | 132 hores | ||
Serveis al restaurant i esdeveniments especials | 198 hores | ||
Tècniques de comunicació en la restauració | 66 hores | ||
El vi i el seu servei | 66 hores | ||
Anglès | 132 hores | ||
Segona llengua estrangera | 99 hores | ||
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments | 66 hores | ||
Formació i orientació laboral | 66 hores | ||
Empresa i iniciativa emprenedora | 66 hores | ||
Síntesi | 297 hores | ||
Formació en centres de treball | 383 hores | ||
Camp professional | |||
Aquest professional exercirà l’activitat professional tant en grans empreses com en mitjanes i petites empreses, principalment del sector de l’hoteleria, encara que també pot treballar per compte propi en petits establiments de restauració. Aquesta professió es desenvolupa en sectors i subsectors productius en els quals es desenvolupen processos d’elaboració i de servei d’aliments i de begudes, com seria el sector de l’hoteleria i, en el seu marc, les àrees d’hoteleria i restauració (tradicional,moderna i col·lectiva). |
|||
Principals ocupacions i llocs de treball | |||
Cambrers de bar cafeteria o restaurant | Caps de rang | ||
Treballadors d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i de begudes | Bàrmans
|
||
Ajudants de sommelier | Auxiliars de serveis en mitjans de transport |