Restart Party: “No llancis els aparells electrònics que no funcionen: repara’ls”

En el marc del 50è aniversari de l’Institut Lacetània i de les Jornades Lacetània es va organitzar una Restart Party amb la col·laboració del grup Restarters BCN (http://restartersbcn.info/). Aquest moviment/projecte té el seu origen a Londres (https://therestartproject.org/) i ha anat prosperant en altres ciutats del món, entre les quals Barcelona. Organitzen events on un grup de reparadors voluntaris acullen persones que tenen aparells elèctrics/electrònics per reparar per així fomentar la reutilització i evitar la brossa, tot aplicant la màxima “Millor reparat que nou“.

En aquest cas els alumnes del CFGS de Manteniment Electrònic van portar aparells que no els funcionaven (entre d’altres un televisor, un equip de música, diversos micròfons, una videoconsola, un dron, etc…) i gràcies a l’orientació i ajuda dels reparadors de Restarters BCN Andreu i Miquel, i també de l’Aleix Badia i en Pau Lafoz de La Codornella se’n van poder recuperar alguns d’ells, i a més aprendre.

Agrair des d’aquí el temps i tracte rebut per part de Restarters BCN i La Codornella, esperant que l’experiència es pugui tornar a repetir en un futur.