Cocktail d’energia solar fotovoltaica, Smart Home de Loxone i comunicacions mòbils a les Jornades Lacetània

En el marc de les Jornades Lacetània que s’emmarquen en el 50è aniversari de l’Institut Lacetània, des del Departament d’Electricitat i Electrònica es van organitzar diverses xerrades.

En primer lloc, en Manel Romero soci Director de l’empresa SUD Energies Renovables i en Miquel Bosch cap de Gestió d’Energia i Mercats de l’empresa Bassols Energia, van exposar la seva visió de l’estat actual i perspectives de l’energia solar fotovoltaica i l’autoconsum, arran de l’aparició del recent decret estatal.

D’altra banda, en Francesc Soler de l’empresa Loxone, amb la xerrada titulada “Smart homes. Una oportunitat de futur, ara!”, ens va fer cinc cèntims de les possibilitats que ofereix el seu sistema Smart Home, que va més enllà del concepte de la domòtica.

Finalment, n’Àngel Lozano, professor del Departament de Tecnologies de la Informació i Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), amb la xerrada titulada “El mòbil en fa (quasi) 50 anys”, va explicar quina ha estat l’evolució de les comunicacions mòbils fins a dia d’avui, així com les possibilitats que ens pot oferir l’adveniment de properes tecnologies com el 5G.

Agrair des d’aquí a tots els ponents el seu temps i el fet d’haver volgut participar en les Jornades Lacetània d’enguany: moltes gràcies!!