Com aprendre a aprendre

Avui portem 8 consells per poder estudiar millor i memoritzar més ràpidament. Es basen en estudis psicològics i funcionen pel 90% d’estudiants.

1- Fragmenta el temari: L’ideal és fer que les estones d’estudi no superin els 30 minuts, ja que hi ha més facilitat per assimilar informació que ens arriba en ràfegues curtes i repetides que en una sola que sigui llarga i tediosa.

2- Fes una rutina d’estudi: Un horari d’estudi serveix per oferir una imatge de maduresa, ja que té efectes notables sobre el rendiment d’estudi. Aprendre de manera desorganitzada és una forma d’acabar estudiant a altes hores de la nit, quan la son i el cansament fan que la nostra capacitat de concentrar-nos disminueixi.

3- Fes-te resums: Fer esquemes i petits resums en trossos de paper ens obliga a reescriure la informació que hem llegit i, a més, fa més fàcil crear combinacions de notes que són diferents de les del text però que ens ajuden a entendre millor el que llegim. També contribueixen a desenvolupar la nostra capacitat per sintetitzar texts i analitzar-los.

4- Allunya les distraccions: Amaga tot allò que et pugui distreure. Fer això abans de posar-te a estudiar t’ajudarà a no caure en la temptació un cop hagis començat.

5- Prepara tot el material abans de començar: Posa damunt la teva zona d’estudi qualsevol material que facis servir, això t’ajudarà a no anar a buscar-lo i distreure’t. Si ho tens tot perfectament organitzat, serà més fàcil que aconsegueixis tenir tots els recursos a mà i puguis ser més eficient durant les teves hores d’estudi.Resultat d'imatges de libros

6- No memoritzis literalment: Relaciona la informació amb episodis de la teva vida, amb les teves paraules i fes servir exemples que coneixes. D’aquesta manera aconseguiràs assolir de forma significativa els aprenentatges, així els retindràs a la memòria molt més temps.

7- Practica constantment: Si tens la possibilitat, avalua’t amb exàmens o qüestionaris sobre el tema que estudies. Això pot semblar una pèrdua de temps si creus que l’estona ben invertida només pot ser dedicada a memoritzar la informació a estudiar, però no ho és en absolut, ja que t’ajudarà a detectar errors i a més et servirà per mesurar el teu progrés.

8- Explica per aprendre: Sovint explicar el que estàs estudiant ajuda a poder memoritzar millor i veure si de veritat t’ho saps. Busca algú que et pugui escoltar i corregir i explica-li tot el que has estudiat, així t’asseguraràs de veritat si t’ho saps.