Tecnologia 42- Setmana del 20 al 26 de novembre

En aquesta setmana de tecnologia hem seguit experimentant amb el bloc 3 :

El dilluns vam seguir amb l’apartat d’escriure senyals analògiques, més concretament amb el “continua experimentant” ( part de cadascuna de les pràctiques on, amb els conceptes i habilitats que hem aprés durant les pràctiques anteriors intentar, hem de configurar un codi per a que la placa pugui fer el que es demana en cada aprtat)  de la pràctica 3.2. Aquest continua experimentant consitia en fer que el LED es vagi apagant poc a poc després de que hagués assolit la seva brillantor màxima.

                                                         

Al  passar unes 3 sessions ( dos de la setmana anterior i una d’aquesta) sense que cap grup pogués resoldre la pràctica, el professor Jaume ens va mostrar la solució en la pissara digital. També ens va explicar que perquè no haguéssim pogut resoldre aquesta pràctica no tenim que rendir-nos ni sentir-nos impotents, ja que com va dir ell no vam perdre res, tot al contrari, vam guanyar tres sessions de pensar, desenvolupar, provar i aprendre dels errors.

El dimarts i dimecres vam començar un nou apartat del bloc 3: el sensor de llum, un fototransistor que reacciona a la quantitat de llum i detecta la lluminositat, i en funció d’aquesta retorna un valor analògic diferent a la placa.

D’aquest apartat vam fer la pràctica 3.3, però al tenir una placa diferent que a la que utilitzen en el llibre digital ( ens faltava un component ) no vam utilitzar el codi de la pràctica mateix sinó que vam usar el de la referència del sensor de llum.

Pel que fa al “continua experimentant” d’aquesta pràctica era bastant senzill comparat amb l’anterior : havíem d’utilitzar el sensor de llum per a que fes sons amb un piezo, és a dir en funció de la lluminositat detectada pel sensor de llum el piezo  faria un so o un altre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>