Timbre musical (programació 21)

Aquesta setmana dediquem el nostre timbre a un dels desitjos més forts de la IMMENSA majoria de la humanitat: UN MÓN EN PAU.

Tema del marc horari (8:15 i 14:55):

Zombie, de The Cranberries. La lletra, en to de protesta, parla sobre el conflicte d’Irlanda del Nord, des de l’Alçament de Pasqua de 1916. La cançó va ser creada com a protesta per l’atemptat perpetrat per l’Exèrcit Republicà Irlandès Provisional (IRA, per les sigles en anglès) a la ciutat britànica de Warrington el 1993, on van morir dos nens, encara que la cançó també es refereix de forma general al conflicte en el qual un bàndol i l’altre responen amb una escalada de violència sense sentit. Dolores O’Riordan va compondre la cançó després de tenir “la sensació” que havia d’escriure un tema inspirat en l’atemptat de Warrington.

 

Tema entre classes (9:15, 11:35 i 13:55).

Wind of change, d’Scorpions. Aquesta és una cançó de la banda alemanya de hard rock i heavy metal Scorpions. Escrita totalment pel vocalista Klaus Meine, va obtenir una excel·lent recepció dins de les llistes musicals, sent número u en vint-i-un països del món. Motivat per l’èxit comercial i el seu significat per als països d’Europa Oriental, la banda va gravar una versió en rus anomenada «Ветер Перемен» i una altra en espanyol denominada “Vientos de cambio“. Considerada com l’himne de la perestroika i la glàsnost per la seva lletra sobre la pau i la reunificació del món després de la fi de la guerra freda, va arribar a ser un dels senzills més reeixits de tots els temps.

 

Tema dels patis (10:15, 10:35, 12:35 i 12:55).

Give peace a chance, de John Lennon. Es tracta d’una cançó de protesta contra la guerra escrita per John Lennon i originalment acreditada a Lennon i McCartney. A l’enllitat que va dur a terme amb Yoko, un reporter li va preguntar a John què intentava fer. I John li va contestar espontàniament: «Tot el que estem dient és: “Dona-li una oportunitat a la pau”», però així com ho va dir, li va agradar la frase i la va preparar musicalment per a la cançó. Mentre era al llit, la va cantar diverses vegades, fins que finalment, l’1 de juny de 1969, va llogar una gravadora de 8 pistes en uns magatzems locals de música, va tornar a l’habitació de l’hotel i la va gravar.

Comissió de Cultura del Coll i Rodés.

[Imagen de reclamo en portada: La voz de Galicia]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>