Mones de Pasqua

La tradició de menjar la mona de Pasqua està molt arrelada a tota la Mediterrània peninsular i, de manera molt especial, a tot el territori català. Ara bé, hi ha famílies que celebren aquesta tradició avui diumenge i, d’altres, que la celebren demà dilluns, inclosos, enguany, la majoria de valencians que tenen per costum menjar la mona el 5 d’abril, dia de Sant Vicent Ferrer. Tant se val!, des del segle XV, quan es va documentar per primer cop el costum de menjar mona per postres el dilluns de Pasqua fins a aquest precís moment que ara documentem, allò que de veritat importa és l’amor amb el qual se celebra: l’amor dels padrins, l’amor dels fillols, l’amor de tota la família…, i, naturalment, el dels pastissers que elaboren aquests dolços, l’amor, en el nostre cas, dels alumnes del CFGM de Forneria, Pastisseria i Confiteria del nostre institut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>