iFest 2017

Alumnes de 2n de batxillerat de les modalitats científica i tecnològica han estat avui al iFest 2017 que se celebrava al Palau Sant Jordi de Barcelona. Aquests alumnes han quedat entre els 12 millors de més de 260 equips de tot Catalunya.

Per a fomentar l’estalvi d’aigua, els nostres alumnes han dissenyat una planta decorativa amb materials de memòria, de manera que, connectada al consum d’aigua de la llar, indica de forma animada (creixement i color) el consum sostenible o no d’aigua.

I és que malgastar aigua no és un joc, però estalviar-la pot ser-ho!

La segona edició de l’iFest,  s’ha celebrat sota el lema The young leaders interaction fest. La fita ha reunit, de 10 h a 18 h, més de 6.000 joves, acompanyats de 1.000 docents, amb l’objectiu de traslladar la consciència als joves, que són els que poden fer grans coses en els anys vinents per a una societat que espera les seves aportacions, sovint més “sofisticades” del que inicialment poden pensar-se. Els hem de traslladar també que aquesta sofisticació pot venir de la ciència i la tecnologia i de la innovació i la disrupció. A la trobada hi han assistit estudiants d’últims anys de batxillerat, FP, graus universitaris, màsters i doctorats.

L’iFest incloïa les següents iniciatives:

  • Meet Inspiration, espai conduït pel periodista Lluís Marquina amb una quinzena de ponències curtes i inspiradores a càrrec d’experts que actualment protagonitzen l’actualitat de l’ecosistema emprenedor.
  • Virtual Discovery, una exposició virtual a càrrec de Pangea Reality a la qual s’ha accedit mitjançant una app de realitat augmentada i gamificació per conèixer les tecnologies més punteres a través d’altres tecnologies com el blockchain, la realitat virtual, la intel·ligència artificial, la biotecnologia i la revolució de l’espai.
  • Teachers Workshop, un taller dedicat específicament a què els professors coneguin el mètode Lombard per aplicar-lo després als seus centres.
  • Challenge Imagine, un taller d’innovació disruptiva, conduït per Xavier Verdaguer, d’Imagine cc, enfocat com una competició per equips de projectes emprenedors.

La primera edició de l’iFest va aplegar el 20 de desembre de 2016 més de 2.500 joves, 81 centres escolars i 309 docents i tècnics d’emprenedoria al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i la cúpula de Les Arenes.

Al següent enllaç podreu trobar el dossier de premsa de la trobada:

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2017/11/28/10/49/f1c3203c-f8bf-40be-b7a2-cc5f03a1e509.pdf

Els tres representants de grup
Gruix del grup a la grada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>