Excursió a la Garrotxa

Fa uns dies, tots cinc grups de 1r d’ESO van anar d’excursió al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Allà es van separar per grups classe i van tenir un guia. En aquesta zona hi ha quaranta-tres volcans, tots ells inactius.

El volcà visitat va ser el Croscat. És de tipus estrombolià, el seu con és el més gran de la península Ibèrica, amb 160 m d’alçada. La zona de grederes va ser explotada durant vint-i-cinc anys. El 1995, va ser restaurada a fi d’ordenar l’àrea degradada per l’explotació, minimitzar l’impacte paisatgístic, evitar l’erosió i ordenar l’accés del públic amb un objectiu pedagògic.

Per altra banda, la Fageda d’en Jordà és un bosc de faigs excepcional, ja que es va formar sobre la colada de lava del volcà Croscat, en un lloc pla amb turons suaus (tossols) i s’estén pels municipis de Santa Pau, Olot i les Preses.

Carla Peraferrer.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>