El Diane i l’Stroganoff


Durant aquesta setmana, els alumnes del CFGM de Serveis en Restauració han estat elaborant plats a la vista del client, amb la supervisió del seu professor. A la seqüència fotogràfica que mostra el carrusel, es poden observar alguns dels passos per elaborar dos clàssics de la cuina de carns: el filet Stroganoff i l’steak Diane.

Es diu steak Diana a una manera de preparar la carn de vedella, tradicional als Estats Units, que consisteix a cuinar breument la carn per a banyar-la en una salsa extraordinària. És costum en molts restaurants nord-americans en els quals és el plat estrella que es flamegi davant del client.

La vedella Stroganoff és un plat de filet de vedella tallat en tires no gaire gruixudes i acompanyat amb bolets i salsa feta de crema agra. Es diu que els orígens d’aquest plat rus es remunten al segle XIX quan un xef que treballava per al comte Pável Aleksándrovich Stróganov va inventar la recepta durant una competició de cuina a Sant Petersburg. Després de la caiguda de l’imperi rus, la recepta es va popularitzar i es va arribar a servir als hotels i restaurants de la Xina abans del començament de la Segona Guerra Mundial. Els immigrants russos i xinesos van fer arribar aquest plat als Estats Units, des d’on es va difondre arreu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>