Bojos per la ciència

Aquest curs 2019-2020, la Maria Goloubeva, alumna del 1r de batxillerat científic, va decidir presentar una sol·licitud per a participar en el projecte de Bojos per la Ciència. Aquest és un programa que organitza la Fundació Catalunya La Pedrera adreçat a estudiants de 1r i 2n de batxillerat per fomentar les vocacions científiques entre els joves i potenciar l’excel·lència educativa.

El tutor de la Maria, els seus professors i l’equip directiu vam omplir les sol·licituds requerides per participar en el projecte, ja que la Maria té un interès i una motivació extraordinaris per a l’àmbit científic. La resolució de la sol·licitud va ser publicada a finals de l’any 2019 i la Maria va ser acceptada al curs de Biomedicina.

Gràcies al seu esforç i constància en els estudis, la Maria ha aconseguit en aquest moment el que es va proposar, i ara mateix ja està del tot involucrada en el curs de Biomedicina de Bojos per la Ciència. Com que el curs ja ha començat, hem pogut parlar amb ella i preguntar-li quines són les primeres impressions d’aquesta nova aventura. Això és el que ens va dir:

«El programa de Biomedicina es realitza a l’edifici de Torres a prop de l’IRB (Institut de Recerca Biomèdica) de Barcelona. Totes les sessions es realitzaran allà i seran en anglès.

La primera sessió estava formada per dues xerrades dirigides per dos estudiants de doctorat. La primera xerrada la va dirigir un investigador, el qual ara mateix forma part d’un equip d’investigació sobre el càncer de pròstata. Ens va explicar què són les proteïnes, quins tipus hi ha, com funcionen i com es pleguen. El focus principal de les explicacions va estar posat en les proteïnes relacionades amb l’RNA (àcid ribonucleic) i el receptor d’andrògens.

La segona xerrada va ser sobre la importància de l’estructura tridimensional d’una molècula orgànica. Vam parlar sobre com mor una cèl·lula, com interacciona amb altres i sobre diferents tècniques que s’estan desenvolupant per poder predir com es plegarà una proteïna.

Farem dos trimestres, en els quals els tres primers dies seran de teoria i els altres sis seran al laboratori. El curs m’ha fet molt bona impressió i tinc ganes de seguir tant amb les sessions teòriques com amb les pràctiques».

Maria Goloubeva i Neus Pueyo.


A les fotografies fetes a l’Institut Ramon Coll i Rodés, la Maria està acompanyada del seu tutor, Josep Maria Puig, i de la professora del Departament d’Experimentals, Neus Pueyo. La resta de fotografies pertanyen a l’àlbum de Bojos per la Ciència 2020, de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>