Biopolis

El nostre claustre tenia ahir una cita lúdica molt instructiva: una partida de Biopolis, un joc de taula inspirat en d’altres amb més tradició ja, com el Monopoly o el Trivial. “Docere et delectare”.

Biopolis, tal com el descriu en una resenya la Universitat de Barcelona, “és una potent eina formada per la síntesi dels millors jocs de taula del segle XX (Trivial, Monopoly, Pictionary, parxís) i 300 targetes basades en la feina dels millors experts en desenvolupament personal i organitzacional dels últims 30 anys (Covey, Goleman, Frankl, Seligman, etc.)”.

Aquest joc ha estat utilitzat en nombroses institucions educatives: instituts de secundària, centres d’educació primària i universitats com la mateixa UB, la UAB, Esade, o la Rovira i Virgili, per citar només les del nostre país. També ha estat utilitzat en empreses privades com IKEA, Decathlon, Codorniu i Abertis. I podem trobar la seva petjada internacional a països com Alemanya, Suïssa, Àustria, Portugal, França, Estats Units, Perú, Mèxic, Colòmbia i Veneçuela.

Biopolis desenvolupa aspectes com les intel·ligències múltiples, el lideratge, l’educació emocional, la comunicació, el “coaching”, l’autoconeixement, el treball en equip, la creativitat, l’emprenedoria, l’educació financera, els valors i l’aprenentatge efectiu.

En el nostre àmbit, l’educatiu, ens interessa, sobretot, el fet que sigui una eina que pot donar resultats molt potents a l’hora de treballar la intel·ligència emocional.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>