2a visita a la deixalleria

Dijous 11 d’abril, a primera hora, els alumnes d’aquest 2n quadrimestre de l’optativa Felicitats! T’han regalat un mòbil!, en la qual es treballen temes de reciclatge, van anar a visitar la deixalleria de Lloret de Mar, que gestiona l’empresa GBI Grup Serveis, S.A.U. Els van acompanyar els professors Salva Trull i Carla Canals.

Primerament, es va entrar a l’aula ambiental, on la Virgínia Parada, responsable de medi ambient, va fer una presentació sobre què és la deixalleria i sobre la identificació i selecció dels residus municipals i els residus admissibles a la deixalleria. A continuació, es va fer una visita a les instal·lacions on els alumnes i professors acompanyants van poder veure les tres zones bàsiques que componen l’estructura:

  • Magatzem de residus especials, on els van explicar tipus de residus, condicions d’emmagatzematge i particularitats d’alguns residus.
  • Zona de recollida selectiva, on van poder veure els residus admesos en els diferents iglús i el reciclatge d’envasos de vidre, de plàstic, metàl·lics i de paper.
  • Moll de descàrrega, on van fer un recorregut per la seva zona superior i van poder observar els contenidors i la segregació de residus que se’n fa.

A més, la visita la van aprofitar per deixar-hi dissolucions que van ser fets al laboratori i que són molt contaminants. També van deixar-hi mòbils en desús perquè es reciclin els minerals, com el coltan, necessaris perquè funcionin aquests aparells.

De tornada a l’institut ens vam endur maniquins, que aprofitaran els alumnes del batxillerat artístic del centre, i bosses tricolors per reciclar a casa per tots els alumnes que van fer la visita.

Carla Canals


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>