Taller de primers auxilis al professorat

La setmana passada tot el professorat del nostre centre va participar en un taller pràctic de primers auxilis i Suport Vital Bàsic (SVB). El taller va anar a càrrec de PAS Formación Sanitaria y DEA, gràcies al conveni de col·laboració que l’institut té signat amb aquesta empresa santboiana.

El professorat va rebre nocions de primers auxilis, com per exemple, l’actuació davant d’hemorràgies, cremades, petites ferides i lipotímies, per tal de poder fer una primera intervenció de forma correcta. També van conèixer i practicar el SVB, és a dir la seqüència d’actuació davant d’una aturada cardiorespiratòria. Una actuació precoç augmenta molt les possibilitats de supervivència, tot i així, és necessari un desfibril·lador per restablir el ritme cardíac. El nostre centre és espai cardioprotegit des de fa dos anys i comptem amb personal entrenat i qualificat per a utilitzar aquest aparell. Per acabar, també es va ensenyar la posició lateral de seguretat (com col·locar una víctima inconscient i que respira) i l’actuació en cas d’obstrucció de la via aèria o ennuegament.

Des d’aquí donem les gràcies als tres formadors, Miguel Ángel, Enric i Román, sempre disposats a col·laborar amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>