VISITA A L’EMPRESA TAVIL

El passat 18 d maig els alumnes de 4t ESO i 1r Batxillerat de Tecnologia  vam fer una visita a l’empresa TAVIL. TAVIL és una empresa situada al polígon industrial de Begudà que durant molts anys s’ha anat especialitzant en el disseny, construcció i comercialització de màquines empaquetadores de productes alimentaris nivell mundial.

La xerrada ens la va fer un treballador de Tavil que com vam poder veure fa anys que hi treballa i ens va explicar  les diferents seccions. Vam començar passant per les oficines on porten la comptabilitat de l’empresa. Després vam anar directament a la secció de muntatge, on ens van explicar diferents tipus de components elèctrics que munten a les màquines. A continuació vam veure com configuraven, muntaven i arreglaven diferents tipus de màquines. També un operari ens va ensenyar una màquina que lliga fuets que juntament amb la primera que hem vist, envasava els mateixos fuets amb plàstic exterior. Per acabar la nostra visita, hem entrat a la part de disseny de les màquines i mecanismes on un treballador graduat amb la carrera d’enginyeria mecànica ens ha ensenyat un dibuix en 3D d’una màquina que estaven programant i acabant de posar-la apunt.

Ha estat molt interessant sobretot el tema de robots, ja que són capaços de controlar tota la producció.

tavil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>