Proper inici del programa educatiu de “Suport Vital Bàsic als Centres Educatius”

Durant aquest 3r trimestre, els alumnes de 1r a 4art d’ESO del centre iniciaran el programa educatiu de “Suport Vital Bàsic als Centres Educatius”, que compta amb el suport  i coordinació del Departament d’Educació i del Consell Català de Ressuscitació.

L’objectiu principal de l’activitat és que l’alumnat aprengui coneixements bàsics gradualment (teòrics i pràctics), adaptats a cada edat, relacionats amb què és, què cal fer i com podem actuar davant d’una situació d’emergència vital.  

La formació s’inicia en l’alumnat d’infantil i primària amb un contingut bàsic, cada any, de forma progressiva, i es van afegint nous continguts i objectius (a través de diverses activitats adaptades a l’edat del nen/a) per aconseguir que a cada etapa formativa es realitzi una acció més davant l’aturada cardiorespiratòria (ACR), concepte que s’introdueix a cicle mitjà i superior.

Seria molt recomanable que els vostres fills/es poguessin compartir amb vosaltres els seus aprenentatges i, doncs, fer-vos partícips d’aquesta innovadora experiència.

L’activitat estarà dirigida pel professorat que ha adquirit la formació en Suport Vital Bàsic als centres educatius pel Consell Català de Ressuscitació, que des de 2008 ha iniciat un pla pilot a les Terres de l’Ebre i Tarragona, i actualment està introduint el programa a tot el territori català amb l’acceptació i suport del Departament d’Educació. També hi participen altres docents de l’escola.  

Al finalitzar els estudis tindrem uns ciutadans conscienciats sobre la importància d’intervenir de forma ràpida davant d’una aturada cardiorespiratòria i, el que és més important, sabran com actuar.