Iniciem la 4a edició del Projecte TONI

El projecte TONI (Tenim Oportunitats, Necessitem Idees) el portem a terme de forma coordinada els quatre instituts de Banyoles, amb el suport del Servei d’Educació de l’ajuntament i la col·laboració de diverses entitats del municipi. Es pretén promoure entre els joves actituds cíviques i compromeses de manera activa amb la millora de la nostra ciutat.

Aquest dimarts 6 de març, els alumnes d’Emprenedoria de 3r d’ESO han participat a la primera sessió conjunta que s’ha fet a l’Oficina Jove del Pla de l’Estany (Cal Drac). Regidors, entitats i alumnes, han exposat i compartit necessitats que s’han detectat en el dia a dia a Banyoles i també reptes que té la ciutat en aquests moments. Les propostes presentades enguany, entre altres, fan referència a com millorar el servei de transport escolar, a com potenciar la participació i la comunicació entre els joves i les entitats de lleure, a com reordenar l’enllumenat als carrers tot controlant la despesa energètica, a la necessitat de crear espais de trobada i lleure pels joves, a proposar accions que afavoreixin la conscienciació i el civisme a la ciutat…

Ara es tracta de convertir aquests problemes en oportunitats. Els alumnes s’organitzen en petits grups, aporten idees i treballen per desenvolupar un projecte emprenedor de recerca de solucions o millores.

Aquest projecte ens ajuda a participar en el futur de la nostra ciutat i també a fer-nos-la més nostra.

Més informació al bloc del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.