Guanyem la First Lego League, a l’EPS de la Universitat de Girona

Per segon any consecutiu hem presentat equips a la First Lego League que se celebra a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. La First Lego League “és un programa internacional, amb presència a 62 països, que promou l’interès per l’aprenentatge entre joves de 10 a 16 anys convidant-los a divertir-se i emocionar-se amb la  ciència i la tecnologia. FLL és un desafiament a la seva capacitat d’innovar en el qual hauran de trobar solucions reals a problemes de la societat actual, mitjançant l’elaboració de projectes científics i la construcció i programació de robots autònoms”. Consta, especialment, de la presentació d’un projecte científic (aquest any dedicat a l’evolució dels pobles i ciutats) i d’una competició de robots, dissenyats i construïts pels propis equips. La FLL és una gran oportunitat per treballar les matèries STEAM (ciències, tecnologia, arts, i matemàtiques) i aquest és el segon any que ens hi presentem. Forma part de l’impuls a aquestes matèries que donem a l’institut en tant que participants del projecte SteamCat del Departament d’Educació de la Generalitat i del programa de Robòtica Banyoles.

Aquest any hi hem anat amb dos equips: l’equip #RoboPla de 3r d’ESO i l’equip ECOPla de 4t d’ESO. Els dos han estat treballant amb molta motivació a l’institut sota el guiatge del professorat de tecnologia i els resultats a l’edició d’aquest any han sigut espectaculars: l’equip #EcoPla ha guanyat el 1r Premi Fundació Scientia (que es considera el premi guanyador de tot el concurs) i que li dóna el passaport per anar a Tenerife a la fase estatal de la FLL, a més de guanyar el 1r Premi al Comportament del robot; i l’equip #RoboPla ha guanyat el 2n Premi al Projecte Innovació. Els #EcoPla, a més, han quedat primers de la competició de robots i els #RoboPla, quarts.

Des d’aquí els volem felicitar tant pels èxits obtinguts, com per l’esforç i dedicació que que han demostrat i per la gran experiència steam que han gaudit. També volem felicitar a la resta de participants i guanyadors, entre ells els amics de la comarca, els equips Roboterri de Cornellà del Terri i l’equip Brugulets de l’Institut Brugulat.

Podeu veure moltes més imatges al nostre instagram i twitter.