Com aprenem prehistòria a 1r d’ESO?

Hem dedicat bona part del primer trimestre a estudiar la Prehistòria, aquesta etapa llunyana i inicial de la història humana. Per aprendre’n tot allò que cal, ens hem fet preguntes sobre el passat i n’hem buscat les respostes, hem llegit el llibre de text i l’hem explicat a classe, hem remenat cranis i els hem dibuixat, hem remenat eines prehistòriques i les hem classificat i dibuixat, hem reproduït l’art dels primers humans, hem fet comparacions amb l’actualitat, ens hem preguntat per les causes i conseqüències al llarg de la Prehistòria, i hem fet el petit projecte del 1r trimestre, que va sobre el jaciment neolític de la Draga, que és un dels jaciments més importants del Neolític d’Europa perquè conserva eines de fusta de fa 7.000 anys!

Amb aquest projecte, hem visitat els jaciments i ens han explicat què és l’arqueologia, com han reproduït els habitatges i les eines d’aquella època, hem fet moltes preguntes sobre la seva manera de viure, i hem acabat fent maquetes i reproduccions d’objectes neolítics i explicant-los als companys i companyes. També els hem ensenyat a tot l’Institut amb una exposició.

També hem posat a prova la nostra memòria i la nostra capacitat de comunicació amb un google sites. Aviat explicarem què hem fet del segon bloc: la Geografia i el relleu de la Terra.