The Big Challenge (Concurs de Llengua Anglesa). 

El pròxim mes d’abril de 2020 l’Àmbit d’Idiomes volem participar amb els nostres alumnes al concurs d’anglès THE BIG CHALLENGE. Aquest concurs se celebra tots els anys en diversos països europeus. En l’edició passada van participar-hi més de 640.000 alumnes a tota Europa, dels quals més de 26.000 eren de l’Estat Espanyol.El concurs consisteix en contestar EN LÍNEA un qüestionari de 45 preguntes tipus test sobre gramàtica, vocabulari, fonètica i civilització de països de parla anglesa. Els alumnes han de marcar en cada cas la única resposta correcta. La prova es realitza en el centre i dura 45 minuts. Hi ha un qüestionari diferent a cada curs.… Llegeix més»

Proves anuals per completar els ensenyaments d’ESO

Cada any es convoquen proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria, per als alumnes que no l’hagin obtingut en finalitzar l’etapa. En aquest apartat hi trobareu tota la informació necessària per a l’organització d’aquestes proves.

CALENDARI:
Presentació sol·licituds: Del 3 al 1 4 de febrer de 2020

Publicació llista d’ admesos i exclosos: 21 de febrer de 2020

Realització de les proves: 11 de març de 2020 a les 16:00 hores Sala d’Actes
Llegeix més»

Instruccions SETMANA BLANCA

Ja s’acosta la setmana BLANCA! la setmana del 27 al 31 de gener de 2020 l’INS Pere Borrell organitza la setmana blanca, com cada any, una setmana d’activitats per tal de fomentar una bona convivència. Aquestes estaran centrades principalment en la pràctica esportiva on els… Llegeix més»

ATENCIÓ FAMÍLIES I ALUMNAT NEU MASELLA SETMANA BLANCA

Benvolgudes famílies,
Com bé sabeu, aquest curs hem estat molt afortunats al rebre una subvenció de la Fundació Bosch Aymerich que permetrà que 418 alumnes del centre aprenguin i perfeccionin el seu nivell d’esquí i d’snowboard durant la Setmana Blanca a l’estació de Masella. Com que l’objectiu de la subvenció és que els joves de la comarca millorin la seva tècnica en esports de neu, els cursets d’esquí i d’snowboard que es faran la setmana vinent són OBLIGATORIS.
En cas que un alumne no assisteixi al curset, lamentablement no us podreu beneficiar de la subvenció i haureu de pagar l’import corresponent als serveis gaudits segons el preu no subvencionat. Si el vostre fill/a no… Llegeix més»

Sortida de 1r ESO AJORNADA!

Benvolgudes famílies de 1r d’ESO,
Degut a les previsions de neu per les properes hores i a la incertesa d’assegurar una bona circulació per les carreteres hem decidit ajornar la sortida a l’observatori de Pujalt de demà dijous 23 de gener. Per tant, demà seguirem amb l’horari habitual.
Així i tot us demanem que consulteu el lloc web i les xarxes socials aquest vespre per s’hi ha alguna novetat.… Llegeix més»

ACTUALITZACIÓ Previsió funcionament del centres en cas de nevades per a DIJOUS 23/1/20

Benvolgudes famílies i alumnes,
Avui dimecres 22 de gener de 2020 l’institut ha obert amb normalitat i han pogut arribar la majoria d’alumnes i professors/es. Us anirem informant mitjançant la pàgina web del centre sobre les instruccions que rebem per als propers dies segons l’evolució del temps i de la previsió meteorològica. Us recordem que la decisió de romandre obert o tancat el centre recau en l’alcalde del municipi i, per tant, us recomanem que consulteu els canals informatius de l’Ajuntament i del Consell Comarcal. Si l’alcalde ens comunica que es preveu alguna afectació pel que fa a l’obertura dels centres o a la suspensió de classes, us informarem per la pàgina web. En cas que no trobeu informació a la pàgina web, vol dir que tot transcorre amb normalitat.
Cordialment,
Direcció INS Pere Borrell… Llegeix més»

Problemes a l’esprint

El dia 11 de desembre a la tarda vam participar als Problemes a l’esprint de 3r i 4t d’ESO amb alumnes voluntaris, 6 de 3r i 8 de 4t. És una activitat organitzada per diferents entitats de professors de matemàtiques. Consisteix en la resolució de problemes.… Llegeix més»

PROJECTE “L’ESPORT A LA CERDANYA”

Al llarg d’aquesta setmana l’alumnat de 1r d’ESO farà un projecte cooperatiu entorn de l’esport a la Cerdanya. Cada grup, amb quatre integrants, haurà d’escollir un esport, estudiar-ne el reglament, la història, les competicions, etc. i fer-ne un treball i una exposició oral que es presentaran el proper divendres 20 de desembre. Des de l’equip docent de 1r volem expressar que aquest projecte no és només l’ocasió per aprendre sobre l’esport a la nostra comarca i com fer un treball sinó que és una oportunitat per millorar el treball en grup i les relacions entre companys: gestionar discussions, argumentar, arribar a acords, programar-se uns objectius, organitzar-se. … Llegeix més»

MOVE TO EXPRESS 2019

Benvolgudes famílies,Dins el marc del projecte de centre l’Institut Pere Borrell ha promogut la realització d’un projecte d’innovació pedagògica: el projecte de dansa comunitària “Move to express: Estel·lar”.L’objectiu és que, amb aquest projecte, els alumnes de 3r d’ESO:➢ treballin la coordinació, la força, el ritme, la musicalitat i l’expressió corporal.➢ millorin la creativitat, improvisació, motivació, esforç i aprenguin a transmetre emocions amb el moviment.➢ reflexionin, millorin l’autoestima, es trenquin els rols socials i treballin la responsabilitat i la cohesió del grup.… Llegeix més»

HORARI DIVENDRES 20 DESEMBRE

Benvolgudes famílies,Us informem que l’horari del divendres 20 de desembre, darrer dia lectiu del trimestre, es veurà modificat de la següent manera:- Les classes i activitats dels estudis d’ESO, Batxillerat i Cicle Formatiu de Grau Mitjà de torn de matí finalitzaran a les 13.05 h.- Les classes i activitats dels estudis de Cicles Formatius de Grau Mitjà de torn de tarda finalitzaran a les 19:35 h.El servei de transport de Cerdanya és coneixedor de la modificació de l’horari de divendres i avançarà la tornada del transport escolar dues hores per tal d’adaptar-lo a l’hora de finalització de les activitats lectives.… Llegeix més»

ACLARIMENTS VAGUES D’ESTUDIANTS

Davant les vagues convocades pels sindicats d’estudiants, des de l’INSTITUT volem aclarir que quan hi ha vaga d’estudiants el centre i els professors segueixen fent classe amb normalitat. Si hi ha alumnes de 3r d’ESO, 4t d’ESO, Batx, CF, PIP i UEC que fan vaga, són… Llegeix més»

18 d’octubre, VAGA GENERAL

Benvolgudes famílies,
Us informem que diverses organitzacions sindicals han comunicat una jornada de vaga general per a divendres 18 d’octubre. Es preveu que molts professors exerceixin el seu dret a vaga com a treballadors.
Només podem assegurar els serveis mínims tal com indica l’ordre del Departament de… Llegeix més»

ACLARIMENTS VAGUES D’ESTUDIANTS

Davant la vaga convocada pels sindicats d’estudiants per al dia 27 de setembre del 2019, des de l’INSTITUT volem aclarir que quan hi ha vaga d’estudiants el centre i els professors segueixen fent classe amb normalitat. Si hi ha alumnes de 3r d’ESO, 4t d’ESO, Batx, CF, PIP i UEC que fan vaga, són els mateixos alumnes i les famílies que es responsabilitzen d’exercir aquest dret a vaga. … Llegeix més»