Batxillerat 2021-2022. Xerrada per a les famílies aquest dimarts 11 de maig

Benvolgudes famílies,

Els vostres fills/es estan a punt de finalitzar l’ESO i ha arribat el moment de decidir cap a on volen encaminar el seu futur acadèmic o laboral. En el cas que vulguin continuar fent estudis postobligatoris, cal que defineixin l’itinerari educatiu que volen seguir (les darreres tutories ja han estat dedicades a orientar-los en aquest aspecte): Batxillerat, Cicle Formatiu de Grau Mitjà o PFI. Ara cal comentar aquesta informació amb la família.

  • Pels que vulguin fer Batxillerat a l’Institut Montbui

Donat que no podem trobar-nos presencialment a l’Institut, us convoquem a una videoconferència el dimarts 11 de maig a les 20:00 h. La videoconferència es farà a l’enllaç següent:

https://meet.google.com/buu-xtjo-mhu

És recomanable que hi accediu amb el correu @imontbui del vostre fill/a. Si ho feu amb un altre correu haureu d’esperar que l’administrador de la videoconferència us doni accés.

Durant la videoconferència la coordinadora de Batxillerat presentarà el currículum de Batxillerat a l’Institut Montbui i el formulari de Google que caldrà omplir  per fer la tria d’itineraris i matèries de modalitat. Al final de la presentació les coordinadores de BTX i 4t ESO i l’Equip Directiu estarem a la vostra disposició per resoldre aquells dubtes que pugueu tenir.

Una vegada coneguin els itineraris (modalitats) de Batxillerat, us animem a què parleu amb els vostres fills/es per ajudar-los a prendre aquesta decisió.

És important que en el moment de la tria tinguin en compte els seus interessos i capacitats, però també -si ja ho saben- els estudis que volen fer després de Batxillerat, ja que quan acabin 2n de Batxillerat i hagin de fer les PAU (Selectivitat) hauran de triar de quines matèries de modalitat s’examinen i el pes (ponderació) de la nota que treguin en aquestes matèries depèn dels estudis universitaris als quals vulguin accedir. Enllaç a les ponderacions: http://universitats.gencat.cat/ca/preinscripcio/taula_ponderacions/.

  • Pels que vulguin cursar un cicle formatiu

Al següent enllaç poden trobar informació de tots els Cicles Formatius de Catalunya (https://triaeducativa.gencat.cat/ca/fp). Els dimecres a l’hora del primer pati poden fer consultes al punt d’informació PIDCES del centre i la web de La Kaserna (https://igualadajove.cat/punt-informacio-juvenil/formacio/ensenyament) recull les diverses opcions que tenen per continuar estudis prop de casa. Finalment destaquem tres propostes de proximitat que poden ser del seu interès:

*Institut Milà i Fontanals (https://agora.xtec.cat/iesmila/). Ofereixen 24 Cicles Formatius (12 de Grau Mitjà). Portes obertes virtuals dissabte 8 de maig d’11:00 a 13:00.

*Acadèmia Igualada (https://academiaigualada.com/cfgm-cafemn/). Cicle Formatiu de Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural. Portes Obertes aquest cap de setmana amb cita prèvia d’11:00 a 14:00.

*Escola Gaspar Camps (http://www.lagaspar.com/). Estudis d’art gràfic i disseny i d’artesania en cuir.

  • Pels alumnes que no hagin obtingut l’ESO

Us fem arribar l’enllaç al Programa de formació i inserció (PFI) “Auxiliar en serveis administratius” que es fa al nostre centre: https://agora.xtec.cat/iesmontbui/estudis/pfi/ i d’altres PFI que es fan a Igualada: https://epiaigualada.cat/fp/https://agora.xtec.cat/iesmila/

Ens veiem (de forma virtual) dimarts a les 20:00 h.

Equip directiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>