Word i GoogleDocs

1.- Configurar la pàgina

1. Anar a la pestanya NOU de l’esquerra del DRIVE
2. Clicar FITXER per canviar la configuració de la pàgina: VERTICAL i HORITZONTAL, MIDA DEL PAPER O COLOR
3. Es clica d’acord.

2.- Canviar els formats de Google Docs

1. Escriure un text, clicar FORMAT i seleccionar TEXT ( així podrem posar negreta, subratllat etc…)
2. Canviar l’estil del PARÀGRAF, INTERLINEAT, COLUMNES….
3. Per canviar el COLOR DEL TEXT, només cal tocar la barra
Algunes d’aquestes prestacions també es poden trobar directament a la barra superior del text.

3.- Inserir un salt de pàgina

  1. Clica INSEREIX de la barra principal full, cliques SALT i automàticament s’afegirà una pàgina.

4.- Inserir una imatge

Clicar INSEREIX de la barra principal, després busca IMATGE, allí trobarem diferents opcions penja des de l’ordinador( una foto que tinguem en el nostre ordinador), des del DRIVE ( que tinguem ja guardada) o cerca al web.

INSERIR FOTO DES DE…..CERCA AL WEB  S’obre a la part dreta de la pantalla una cerca que podem fer directament a google. Cliquem la foto que volem i a la part baixa de la pantalla apareixerà la paraula INSEREIX i així ja la tindrem al document. 

INSERIR FOTO DES DE…. DRIVE → Al clicar drive s’obrirà a la part dreta de la pantalla el drive del correu amb el què estem treballant ( segurament xtec o escolasaavedra). Igual que com quan inserir foto des de google, clicarem INSEREIX i apareixerà a la pantalla. 

5.- Inserir un enllaç

  1. Clicar INSEREIX de la barra principal 
  2. Busca la paraula ENLLAÇA, alli apareixerà per fer directament una cerca, si volem també podem copiar directament l’adreça des d’alguna pàgina web 
  3. On diu text, podem escriure el text què volem que aparegui al document quan passem el cursor per damunt(ens apareixerà en color blau perquè és un enllaç)

6.- Escriptura per veu

Clicar a EINES, després entrar on diu ESCRIPTURA PER VEU i apareixerà un MICRO, potser que em demani permís perquè pugui funcionar( si no l’autoritzem no funcionarà) podem canviar l’idioma i després només faltarà parlar-li perquè ens transcrigui el que dirà en el nostre document google.