Lleure. El centre d’interès “Master-Chef”

Hola famílies!

Des de l’ equip del Lleure volem fer-vos partícips de la situació que ja comencem a viure amb els vostres fills i filles dintre de l’espai del menjador, així com de les activitats i del centre d’interès que abastarem aquest nou curs 2015-16.

En primer lloc, els petitons de l’ escola ja es mostren tranquils i estan totalment adaptats a la rutina del menjador. La resta de grups ja han agafat la dinàmica de cada any i tots han començat les activitats programades per aquest trimestre.

En segon lloc, els monitors i monitores ja estan acabant l’ambientació del menjador, que com ja sabeu, aquesta estarà relacionada amb el nostre centre d’interès. Serà l’eina que utilitzarem aquest curs per treballar els objectius plantejats per a cada grup d’edat. Doncs, aquest any el nostre menjador es transformarà en el plató de Master -Chef i per donar-li més realitat a la temàtica hem transformat les parets del menjador en una cuina i un bon rebost .

El centre d’interès es treballarà de la següent manera:

En el primer torn (P3, P4, P5 i 1r) els infants treballaran diàriament els ingredients del nostre menú. Els hàbits del menjador es treballaran per grups d’edat i per tal de fer-ho d’una manera més lúdica s’han creat uns marcadors que ens indicaran si han adquirit o no els hàbits treballats durant aquella setmana.

En el segon torn (2n, 3r, 4t i 6é) hem volgut enfocar-ho d’ una manera diferent. Per treballar els aliments, un dia per setmana se’ls donarà un minut a dos infants de cada grup per agafar tots els aliments possibles del rebost que hi ha al menjador. Amb aquests aliments hauran d’inventar-se una recepta que exposaran els divendres durant el primer torn.

Per treballar el hàbits del menjador, com utilitzar els estris, fer ús del tovalló, fer silenci, entre d’altres, hem creat uns mini-chefs per curs (són de paper i estan enganxats a la paret) cadascun d’ells tindrà un cinturó buit on s’anirà penjant els diferents tipus de ganivets. Hi ha 7 ganivets de colors diferents i cadascun representa un hàbit que hem de treballar al menjador . L’objectiu principal és aconseguir i mantenir tots els ganivets fins a final de curs, és a dir, si obtenim tots els ganivets voldrà dir que també s’hauran assolit tots el hàbits del menjador .

*El grup de 5é tot i fer servir un altre espai per dinar (sala de mestres) utilitzaran la mateixa metodologia que els infants del segon torn per treballar el C.I.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>