55 PANELLETS
Durant molts anys els petits de l’escola han fet panellets. És un menjar típic de la castanyada que pot ser de molts sabors. Ara us expliquem la recepta:
INGREDIENTS
-Farina d’ametlla. 350g
-Sucre. 250g
-Patata bullida o moniato. 300g
-Pell de llimona ratllada (al gust)
DECORACIÓ
-Pinyons.150g
-Ametlla llaminada.150g
-Coco ratllat.150g
– Una cirera confitada en un pot.
-Cacau en pols. 50g
PREPARACIÓ
- Posa la patata o el moniato en un cassó amb aigua i espera que bulli i treu-li la pell.
- Ajunta la patata amb la farina d’ametlla.
- Ajunta el sucre amb la patata i la farina d’ametlla.
- Ratlla la pel de llimona i posa-la amb la massa d’abans i fes una bola gran.
- Fes formes amb la massa.
- Decora las formes amb pinyons, cacau, coco…etc.
- Bat dos ous i pinta per sobre els panellets.
- Posa els panellets al forn a 180-200 º durant 8 minuts.
- Quan surtin del forn deixa’ls refredar 20 minuts.
- Ja estaran llestos per menjar-los.
Bon profit!
Aquesta recepta ha estat escrita per alumnes de Cicle de Grans fent de periodistes: Aithor Mateo i Flora.