I PER ENTRAR ESCOLTEM… “CAN CAN” DE J. OFFENBACH.

I seguint amb el nostre afany de mostrar músiques diverses a la nostra Comunitat, aquest cop us portem un compositor del que estem commemorant el 200 aniversari del seu naixement : 

Jacques Offenbach (Colònia, 20 de juny de 1819 – París, 5 d’octubre de 1880), que fou un compositor i violoncel·lista alemany nacionalitzat francès, creador del gènere de l’opereta i un precursor de la moderna comèdia musical.

Destaquen dins de les seves composicions la Gaîté Parisienne  i la darrera òpera , Els contes de Hoffmann, més ambiciosa que les altres obres , potser per la necessitat de ser considerat amb més serietat. Aquesta òpera va quedar inacabada a la mort del compositor, el 1880, sent completada pel seu amic Ernest Guiraud.

Rossini el va definir com “el nostre petit Mozart dels Champs-Élysées”. Offenbach està enterrat al Cimetière de Montmartre, París, França.

Hem triat una de les seves peces més conegudes, el “Can Can” del Galop infernal d'”Orfeu als inferns”, que, com en tantes d’altres ocasions, segur que no us imaginàveu que una música tan popular hagués sortit de la ploma d’un clàssic. Gaudiu molt d’aquest ritme que tant ens ajudarà amb la seva energia a encarar el fi de curs.

Si en voleu saber més : Jacques Offenbach

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>