Escoltem a Narcisa Freixas, compositora i pedagoga

Continuem en la descoberta de dones compositores amb… Narcisa Freixas!
Narcisa Freixas va néixer al 1859 a Sabadell i va morir al 1926 a Barcelona.  Va ser una compositora catalana principalment de cançons infantils. Tocava el piano i li agradava tant la música que es va endinsar en el món de l’ensenyança, sent una pionera en el seu temps i precursora de la renovació pedagògica musical del Modernisme. Va promoure la cultura i la música a través de les seves cançons per infants, per al teatre i per a danses, com la Sardana.
El seu talent, va fer que molts poetes de l’època volguessin conèixer-la. D’aquesta manera va ser com també la Narcisa, va compondre cançons adaptades a textos de poesies com la de “L’Ametller” del gran Joan Maragall. Aquesta cançó ens descobreix la delicadesa i senzillesa de les seves cançons a mode de romanç.
I també volíem destacar que les intèrprets són dues grans amigues nostres : al piano la nostra estimada Heidrun Bergander que acompanya la fantàstica veu de M. Teresa Garrigosa, ambdues professores del Conservatori de Vila-seca.
Esperem que gaudiu descobrint aquesta nova compositora!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>