Serem també forners, pastissers i confiters

obrador pastisseria

Aquesta setmana se’ns ha notificat que ens ha estat concedit un nou cicle formatiu de grau mitjà en DUAL, concretament el CFGM en Forneria, pastisseria i confiteria, de la família d’Indústries alimentàries. Així, doncs, el curs vinent seran quatre els cicles que s’impartiran al nostre centre: tres de grau mitjà i un de grau superior.

Tal com indica el Departament d’Ensenyament, aquest nou cicle capacita per elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria; elaborar i muntar postres de restauració; compondre, acabar i presentar els productes elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores. Té una durada de 2.000 hores (1.617 lectives en un centre educatiu i 383 pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Si esteu interessats a cursar aquest cicle, podeu informar-vos dels requisits d’admissió, distribució d’hores, titulació i sortides professionals en el següent enllaç al pdf d’Ensenyament: http://www.gencat.cat/ensenyament/eac/pdf/CFPM____IA60_00_CA.pdf i consultar la següent graella;

Forneria, Pastisseria i Confiteria

 

CFGM

IA60

2000 hores

2 cursos acadèmics

FAMÍLIA PROFESSIONAL

Indústries Alimentàries

 Competència General

La competència general d’aquest títol consisteix en elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips i aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.

 Mòduls Professionals
Elaboracions en forneria-brioixeria. 297 hores
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria. 198 hores
Elaboracions de confiteria i altres especialitats. 198 hores
Postres en restauració. 132 hores
Productes d’obrador. 132 hores
Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària. 66 hores
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments. 66 hores
Presentació i venda de productes de forneria i pastisseria. 66 hores
Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria. 132 hores
Formació i Orientació Laboral. 99 hores
Empresa i iniciativa emprenedora. 66 hores
Anglès tècnic 99 hores
Síntesi 66 hores
Formació en centres de treball. 383 hores
 Camp professional

Aquest professional exercirà l’activitat principalment en obradors artesanals o semiindustrials que elaboren productes de forneria, pastisseria i confiteria; així com en el sector de l’hostaleria, subsector de la restauració i com a elaborador per compte propi o aliè. També exerceix la seva activitat en el sector del comerç de l’alimentació, en aquells establiments que elaboren i venen productes de forneria,pastisseria i rebosteria.

 Principals ocupacions i llocs de treball
Personal forner. Personal elaborador de brioixeria.
Personal elaborador de masses i bases de pizza. Personal pastisser.
Personal elaborador i decorador de pastissos. Personal confiter.
Personal reboster. Torronaires.
Personal elaborador de caramels i dolços. Personal elaborador de productes de cacau i xocolata.
Personal xurrer. Personal elaborador de galetes.
Personal elaborador de postres en la restauració

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>