CFGS | DIRECCIÓ DE CUINA
HTD0 |
(2000 hores
2 cursos acadèmics) |
|
Família Professional | HOTELERIA I TURISME | ||
Competència General |
|||
Dirigir i organitzar la producció i el servei en cuina, determinant ofertes i recursos, controlant les activitats pròpies de l’aprovisionament, producció i servei, complint els objectius econòmics, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental. |
|||
Mòduls Professionals | |||
Control de proveïment de matèries primeres | 66 hores | ||
Processos de preelaboració i conservació en cuina | 198 hores | ||
Elaboracions de pastisseria i rebosteria en cuina | 99 hores | ||
Processos d’elaboració culinària | 264 hores | ||
Gestió de la producció en cuina | 132 hores | ||
Gestió de la qualitat i de la seguretat e higiene alimentària | 66 hores | ||
Gastronomia i nutrició | 66 hores | ||
Gestió administrativa i comercial en restauració | 99 hores | ||
Recursos humans i direcció d’equips en restauració | 66 hores | ||
Anglès | 132 hores | ||
Formació i orientació laboral | 66 hores | ||
Empresa i iniciativa emprenedora | 66 hores | ||
Projecte de direcció de cuina | 264 hores | ||
Formació en centres de treball | 416 hores | ||
Camp professional | |||
Aquest professional exercirà l’activitat tant en grans com en mitjanes i petites empreses, principalment del sector de l’hoteleria i en concret, del subsector de la restauració, i podrà actuar en els petits establiments, en moltes ocasions, com a propietari o propietària i responsable de cuina simultàniament. Encara que la seva activitat professional es desenvolupa habitualment en establiments de caràcter privat, també pot desenvolupar-la en establiments públics, fonamentalment quan es trobi en el sector educatiu, sanitari o de serveis socials. Quan no actuï per compte propi, realitzarà les seves funcions sota la dependència de la direcció de l’establiment, tant si és en un hotel com en un altre tipus d’allotjament o establiment de restauració. |
|||
Principals ocupacions i llocs de treball | |||
Director o directora d’aliments i begudes. | Director o directora de cuina. | ||
Cap de producció a la cuina. | Cap de cuina. | ||
Segon o segona cap de cuina. | Cap de serveis d’àpats (càtering) | ||
Cap de partida. | Encarregat o encarregada d’economat i bodega. |