Músiques del món 20-21. Cicle Superior. 1 – Sud-àfrica

A Cicle Superior, per a començar el nostre viatge musical arreu del món s’ha triat el país de Sud-àfrica. Aquest país de l’extrem sud del continent africà, amb diversitat de cultures i amb paisatges espectaculars té una taca molt fosca a la seva història: l’Apartheid. Hem conegut una mica la història del país des de la colonització per part dels portuguesos, anglesos i holandesos amb la segregació racial de l’apartheid que significava la separació per llei de blancs i negres.

Per entendre-ho una mica millor hem pogut veure un fragment de la pel·lícula Invictus on es veu clarament aquesta separació i com el polític Nelson Mandela va aconseguir cohesionar el país i fer desaparèixer l’aparheid.

La cançó Shosholoza, ens parla del viatge que feien els treballadors de les mines de diamants, tots ells negres on anaven a treballar en unes condicions realment dures.

Esperem que gaudiu d’aquesta bonica cançó que ha esdevingut un himne a tots els camps de rugby del país.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>