Verificació en dos passos sense un telèfon

Tothom coneix la verificació en dos passos, autenticació de doble factor o 2FA. És aquest sistema que afegeix una capa extra de seguretat al teu compte. Gairebé tots els serveis importants admeten aquest sistema. Alguns exemples d’ells són Google, Amazon, Facebook, PayPal, Microsoft i moltíssims més.

L’únic “defecte” que té aquest sistema és que sol utilitzar el telèfon mòbil com a sistema de verificació, ja que és un dispositiu que tothom porta amb si. El problema és si no disposes d’ell. És el cas dels estudiants d’institut, que solen tenir prohibit treure el mòbil. També pot ser el cas de gent que no ho porta amb si sempre o que prefereix no usar-lo com a mètode de verificació.
Per solucionar això hi ha una altra opció, que no és el telèfon mòbil, i que molt poca gent coneix. Es tracta d’una clau de seguretat USB i consisteix en un USB especial que serveix de clau per al teu compte; en c comptes d’introduir el codi que t’apareixeria al mòbil, introdueixes l’USB al dispositiu en el qual et vols autentificar i ja està.

Hi ha diversos tipus d’aquestes claus USB, només cal buscar “2FA FIDO key” a la botiga preferida i ja està. La millor de totes i la que més serveis admet és la YubiKey 5. Aquesta clau USB és compatible, a diferència d’altres, amb LastPass i Blockchain (a part de molts altres). Es troba disponible a Amazon per uns 55 €. També té la seva alternativa USB-C per uns 60 €, tot i que no cal, ja que la versió USB té NFC per autenticar-se en un mòbil o tauleta. Segur que penses “55 euros?, Però si ni tan sols té emmagatzematge per guardar arxius!” Sí, és veritat que és molt car, però depèn de com valores la seguretat del teu compte. No ho he esmentat abans, però això és molt útil per quan inicies la sessió al compte de Google i t’apareix això:

Si no disposes del telèfon no pots iniciar sessió, però si tens la clau USB tal, no només afegeixes una capa extra de protecció al teu compte, podràs iniciar sessió sense dependre del telèfon:

Per últim, volia recomanar-te unes claus USB més assequibles.
Solo Tap (USB + NFC) per 35 €
Winkeo (només USB, només funciona amb Google i pocs llocs més) per 15 €

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>