Els idiomes més difícils d’aprendre

Els idiomes més difícils d’aprendre

 

Des  que naixem, aprenem i interpretem les llengües del nostre voltant per a poder relacionar-nos amb els altres, per tant, la nostra llengua materna no ens és molt difícil d’adquirir. Quan creixem, molts volem aprendre noves llengües i no només  les aprenem a l’escola (com l’anglès).  Tot i així, hi han llengües molt més difícils d’aprendre. 

T’has preguntat mai quines són aquestes llengües més difícils d’aprendre?

A continuació et mostrarem els 9 idiomes més complexos del món:

 

1- Xinès mandarí

Tot i ser la llengua més difícil, és la que té més persones que la parlen (amb més de 1100 milions de parlants) A més, hi ha molts tipus de variacions de l’idioma, la qual cosa comporta que mo els nadius d’una zona no s’entenen amb els de les altres.  

Sobre la caída de los Estados - Biblioteca Digital Mundial

2- Àrab

L’Àrab o Aràbic és el cinquè idioma més parlat en el món, és oficial en 20 països i cooficial en 6 més i té 280 milions de parlants. S’escriu de dreta a esquerra i cada lletra pot tenir quatre formes. Tot i haver l’àrab clàssic, la majoria de persones que el parlen fan servir l’estàndard. 

 

3- Japonés

El japonès és parlat per 128 milions de persones, principalment al Japó. Tot i que molts creuen que prové del xinès, en realitat no té una relació genètica amb aquesta llengua. Tot i així utilitza uns caràcters xinesos anomenats kanjis. 

Manuscrito japonés imagen de archivo. Imagen de japonés - 8902183

4- Rus

És un idioma eslau de la família indoeuropea. És l’idioma més parlat entre els idiomes eslaus i setè entre els idiomes del món i la seva escriptura és una versió moderna de l’alfabet ciríl·lic i té 33 lletres. 

The Collection of Manuscripts of Prof. A. D. Grigorʼev — National Library of the Czech Republic

5- Euskera

No té cap connexió amb altres llengües tot i que ha adoptat parts de lèxic llatí, espanyol i francès. També se’n desconeix el seu origen però s’ha fet diverses hipòtesis al respecte. (Té 750.000 natius que parlen aquesta llengua)

El primer poema de amor en euskera se escondía en un árido documento notarial | El Correo

6-  Coreà

És la llengua oficial tant de Corea del Nord com de Corea del Sud. Hi ha 78 milions de persones que el parlen. Tot i formar part de les llengües asiàtiques, molts filòlegs la relacionen amb les llengües altaiques o la consideren una llengua aïllada. Tot i així, està clar que també va tenir préstecs del japonès quan van patir la invasió japonesa del 1910 al 1945. 
Himno nacional del Imperio Coreano - Wikipedia, la enciclopedia libre

7- Polonès

En el lloc número 7 trobem el polonès. Aquesta és una llengua eslava i totes les seves  paraules són planes i no es fa servir l’accent gràfic tònic, sinó un accent que marca palatalitzacions. El polonès el parlen 50 milions de persones i és llengua oficial a Polònia, Comtat de Vílnius (Lituània) i a la Unió Europea.

Wilfrid Voynich - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

8- Sentinelès

Prové de les illes Andaman (India) i és un idioma gairebé extingit. Només hi ha 50 persones que saben parlar aquesta llengua.

La seva conservació ha estat deguda a l’aïllament de la població en aquestes illes i és una de les poques llengües que encara no ha sucumbit a l’hindi. 

9- Alemany

Es parla principalment a l’Europa Central i forma part de les llengües germàniques. Té 120 milions de parlants (dels quals 105 milions són nadius) i és la llengua oficial d’Alemanya i cooficial en altres països. És la llengua materna més parlada a la Unió Europea. Utilitza l’alfabet llatí i la major part del seu vocabulari prové del germànic. 

Alemán, un idioma germánico en retirada del Mediterráneo - M'Sur

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>