TÍTOL | TÈCNIC/A SUPERIOR EN VITIVINICULTURA |
FAMÍLIA PROFESSIONAL | Indústries alimentàries |
DURADA | 2000 h (383h en centres de treball dins el mòdul professional de Formació en centres de treball), que es distribueixen en 2 cursos acadèmics. |
COMPETÈNCIA GENERAL | Organitzar, programar i supervisar la producció en la indústria vitivinícola controlant la producció vitícola i les operacions d’elaboració, estabilització i envasament de vins i derivats, aplicant els plans de producció, qualitat, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental, d’acord amb la legislació vigent. |
MÒDULS PROFESSIONALS | MP1 Viticultura
MP2 Vinificacions MP3 Estabilització, criança i envasat MP4 Anàlisi enològica MP5 Indústries derivades MP6 Tast i cultura vitivinícola MP7 Comercialització i logística en la indústria alimentària MP8 Legislació vitivinícola i seguretat alimentària MP9 Gestió de qualitat i ambiental en la indústria alimentària MP10 Processos bioquímics MP11 Formació i orientació laboral MP12 Empresa i iniciativa emprenedora MP13 Projecte en la indústria vitivinícola MP14 Formació en centres de treball |
PRINCIPALS OCUPACIONS I LLOCS DE TREBALL |
|
L’Institut Josep Vallverdú, una vegada endegat el CFGM d’Olis d’oliva i vins, va decidir ampliar la seva oferta formativa, responent a la voluntat de bona part de l’alumnat de continuar ampliant els seus coneixements, a la vegada poder millorar dins del món laboral i accedir a llocs de treball de categoria superior dins del sector del vi i cobrir la demanda del sector de professionals altament qualificats per treballar als cellers.
És per això que l’Institut es va dotar d’un grup de professors especialitats en cada una de les àrees de coneixement relacionades amb la vinya, així com en tots els processos productius relacionats amb el vi fins arribar a la seva comercialització.
El treball docent dels nostres professors posa l’accent en els sistemes productius actuals del vi, començant pels fonaments teòrics i consolidant-los amb pràctiques a les nostres plantes taller, on es realitzen produccions de vi i licors. Gràcies a aquestes pràctiques els nostres alumnes adquireixen tots els coneixements necessaris per afrontar amb èxit la incorporació al mercat laboral.
Tanmateix es realitzen nombroses jornades tècniques i pràctiques en diferents empreses punteres dels sector. Per consolidar tot l’aprés, la nostra formació es basa en el concepte de dual. Aquesta formació trasllada càrrega lectiva a les empreses; així, els nostres alumnes, durant el segon curs, hi realitzen classes practiques durant tres dies a la setmana, essent aquestes pràctiques remunerades.
Podeu trobar la informació general referida a aquest cicle al següent enllaç del lloc web Triaeducativa.gencat.cat
Tríptic informatiu:
Tríptic informatiu del CFGS Vitivinicultura
Cap de Departament:
Blanca Safont
Professorat del curs 2021-22:
Josep Maria Audí, Laia Jové, Tomàs Nievas, Blanca Safont
Aquest cicle compta amb la col·laboració de