Electroforesi en capa de gel a partir d’ADN i dels colors alimentaris convencionals admin12/05/17 L’alumnat de Biologia d’1r de Batxillerat ha tingut l’oportunitat de realitzar un sofisticat experiment que permet separar unes molècules d’unes altres, en funció de la seva càrrega elèctrica i de les seves diferents grandàries. La tècnica es coneix com a electroforesi. Per dur-la a terme, l’alumnat ha utilitzat diferents mostres d’ADN. També s’ha realitzat l’experiment a partir dels diversos colorants que s’empren en el sector alimentari. Amb aquesta tècnica és possible, per exemple, observar les diferents longituds de les cadenes d’ADN en diverses mostres. També hem pogut visualitzar les diferents molècules presents en els colorants alimentaris en funció de la grandària de les molècules que els componen i de la seva càrrega elèctrica. Un experiment, en fi, que ens ha proporcionat una visió nova, pràctica i molt enriquidora de la Biologia molecular. IMG_20170511_102010 IMG_20170511_101732 IMG_20170511_111616 IMG_20170511_111241 IMG_20170511_111228 IMG_20170511_105332 IMG_20170511_105029 IMG_20170511_105010 IMG_20170511_104954 IMG_20170511_104836 IMG_20170511_104525 IMG_20170511_104257 IMG_20170511_104223 IMG_20170511_104131 IMG_20170511_103707 IMG_20170511_103612 IMG_20170511_103047 IMG_20170511_103028 IMG_20170511_103017 IMG_20170511_102812 IMG_20170511_102651 IMG_20170511_102549 IMG_20170511_102258 IMG_20170511_102148
Comentaris recents