Neus Sanmartí: avaluació com a eina per a millorar

El 26 d’abril del 2018 a l’Institut Bitàcola vam poder experimentar allò del “Mente sana in corpore sano”: l’equip de professorat. després d’estar tot el dia paarticipant en la Jornada d’esport al carrer de Bitàcola es mou vam tenir la sort de compartir la tarda amb Neus Sanmartí. 

Una mica de biografia: es doctorà en ciències químiques a la Universitat de Barcelona i s’especialitzà en didàctica de les ciències. Va ser professora de l’Escola de Mestres Sant Cugat i actualment és catedràtica i professora emèrita del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Del 2002 al 2008 va dirigir l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

Ha treballat especialment en recerca sobre l’avaluació formativa, el llenguatge en relació a l’aprenentatge científic i l’educació ambiental, així com en la formació permanent del professorat de ciències. Ha col·laborat en obres col·lectives, ha dirigit diverses tesis doctorals sobre l’ensenyament de les ciències i ha publicat articles a les revistes GuixEscola CatalanaCuadernos de Pedagogía i Perspectiva Escolar. El 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Amb la Neus  vam fer una reflexió sobre el procés d’avaluació i com ho comuniquem  a les famílies. A partir d’ara comencem el procés de pensar propostes per al curs vinent que converteixin l’avaluació en una eina més en el procés d’aprenentatge. Una tarda plena de nous aprenentatges que ha estat un plaer compartir amb la llum que sempre dóna aquesta experta en avaluació.