Eleccions al Consell Escolar

Aquest curs 2018-2019 s’ha d’ampliar el Consell Escolar del centre i us animem a totes les famílies a presentar la vostra candidatura. Aquí teniu el formulari per presentar la vostra candidatura. El formulari s’ha de presentar a l’administració del centre abans 14 de novembre… Llegeix més»

Novembre, el mes de la meca

Aquest mes de novembre els alumnes de primer de la ESO dedicaran una hora diària a treballar mecanografia. L’objectiu és que els nens i nenes aprenguin a utilitzar el Chromebook al màxim i que més enllà de saber utilitzar totes les aplicacions i possibilitats, també  aprendran a fer… Llegeix més»

XIP XAP, a 1r ESO ja fan classes de natació!

El passat mes d’octubre, l’alumnat de 1r ESO – A ja va començar les classes de natació a la piscina de Can Llobet. La Rosa i la Irene, un cop més, són les monitores que dinamitzen les sessions i ensenyen als alumnes a moure’s millor… Llegeix més»

El gust de llegir, el plaer d’escoltar

Dilluns i dijous comencem amb 10′ de lectura en veu alta a cada un dels grups. La lectura ha estat escollida prèviament per cada una de nosaltres a partir de propostes del centre o de les nostres personals i preparada a casa.  L’objectiu: gaudir de… Llegeix més»

Gal·la dels Òscars: final del bosc

Partint de la premissa que no hi ha millor manera d’aprendre que ensenyant allò que s’aprèn, hem incorporat com a pràctica habitual a L’Institut Bitàcola, que molts dels Projectes realitzats tinguin com a cloenda final la presentació a altres companys dels temes treballats mitjançant diferents… Llegeix més»

A 2n fem de metges! La visita mèdica.

 
Ha arribat el moment de posar en pràctica les habilitats i coneixements que hem anat assolint al llarg d’aquest treball d’investigació!
Mentre els pacients han explicat el seu historial aportant, si calia, analítiques, radiografies… o d’altres informacions que podien ser útils, els metges, s’han hagut d’esforçar… Llegeix més»

3r d’ESO visita TV3 i Catalunya Ràdio

Com millor per acabar un projecte sobre textos periodístics que conèixer en persona el funcionament d’una televisió i d’una emissora de ràdio? Els dies 29, 30 i 31 d’octubre els alumnes de 3rC, 3rB i 3rA respectivament, després de sis intenses setmanes a les aules… Llegeix més»

1’28’ de Raquel Klein a l’Estruch

Dins les activitats de l’Espai Creatiu l’assistència a un tastet d’un espectacle dels que es creen en les residències de la fàbrica de creació de Sabadell és de les més interessants. Aquest cop la ballarina i coreògrafa Raquel Klein, guanyadora de premis de dansa contemporània,… Llegeix més»

Comencen els aparellaments matemàtics

Darrerament, les ciències de l’ educació han donat molta importància a la interacció, com a element principal responsable de aprenentatge. És a través de la interacció amb altres que se’ns obren conflictes cognitius que ens fan aprendre.
De fet, de vegades, els alumnes poden ser millors professors… Llegeix més»

Gravem telenotícies sobre 12 d’Octubre

Una de les Creacions que hem de dur a terme en l’EG sobre el 12 d’Octubre i la commemoració de l’arribada a Amèrica és un telenotícies. Aprofitant que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO són als camps d’aprenentatge hem convertit totes les aules en estudis… Llegeix més»

3r i últim dia a Brunyoles – CdA de 1r d’ESO

Adéu -digué la guineu.- Aquí està el meu secret. És molt simple: sols es veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls.
-L’essencial és invisible als ulls.- Va repetir el petit príncep per recordar-ho
-És el temps que has perdut amb la teva rosa el que fa la teva… Llegeix més»